Kalorier i Passover Brød

Passover brødKalorierProteinFettKarbohydrater
i 100 gram produkt29111.1267.3
i 10 gram produkt29.11.10.26.7
i 25 gram produkt72.82.80.516.8
i 50 gram produkt145.55.6133.7
i 250 gram produkt727.527.85168.3
i 1 kilo produkt291011120673
Passover brød er et tradisjonelt norsk brød som ofte serveres under påskefeiringen. Det er et rundt brød laget av speltmel og rugmel. Brødet er kjent for sin gode smak og sunne ingredienser. Det er lavt på fett og inneholder høye verdier av både protein og karbohydrater. Passover brød passer godt sammen med pålegg som ost og skinke eller som tilbehør til supper og gryteretter. Det er også en populær ingrediens i mange tradisjonelle norske matretter. Passover brød er en smakfull og sunn matvare som passer godt inn i en variert kosthold.
Næringsinnhold - produkter fra A til Z
Næringsinnhold - andre produkter

Kalorier

Kalorier, som egentlig kalles kilokalorier (kcal), tilføres kroppen med mat og er helt nødvendige for å opprettholde vitale funksjoner. Forbrenning av kalorier er en kontinuerlig prosess som skjer ikke bare under trening, men også under gange, lesing, daglige aktiviteter og til og med mens du sover. Kalori kommer fra det latinske ordet "calor" som betyr varme.

Fett

Spiselig fett er fett som konsumeres av mennesker. De finnes i mange matvarer og er en viktig del av kostholdet. Fett etter opprinnelse deles inn i vegetabilsk (vegetabilsk) og animalsk (animalsk) fett.

Proteiner

Proteiner er byggesteinene i celle- og vevsstrukturer, er en del av kroppsvæsker, støtter blodkoagulasjonsprosessen og gir kroppen energi. Proteiner finnes i matvarer som meieriprodukter, ost, melk, nøtter, egg, kjøtt og korn.

Karbohydrater

Karbohydrater, eller sukkerarter, kan deles inn i enkle og komplekse. Eksempler på enkle karbohydrater er glukose, fruktose og galaktose. Disse sukkerene er lett fordøyelige og absorberes raskt av kroppen, noe som fører til en rask økning i blodsukkernivået. Eksempler på komplekse karbohydrater er stivelse og fiber som finnes i kornprodukter. Komplekse karbohydrater fordøyes langsommere enn enkle karbohydrater, noe som fører til en gradvis økning i blodsukkernivået