Kalorier i Salt

SaltKalorierProteinFettKarbohydrater
i 100 gram produkt0000
i 10 gram produkt0000
i 25 gram produkt0000
i 50 gram produkt0000
i 250 gram produkt0000
i 1 kilo produkt0000
Salt er et mineral som finnes naturlig i naturen og brukes til å forbedre smaken og konservere mat. Den vanligste typen salt er natriumklorid, som består av natrium og klorioner. Salt finnes i mange ulike former, for eksempel bordsalt, havsalt og Himalayasalt.

Selv om salt er en viktig smaksforsterker, er det også viktig å være oppmerksom på mengden man bruker. For mye salt kan føre til høyt blodtrykk og andre helseproblemer. Derfor anbefales det å begrense inntaket av salt.

I tillegg til matlaging, brukes salt også i industriell produksjon av mange varer, som for eksempel papir, tekstiler og plastikk. Salt brukes også i medisinsk sammenheng, blant annet som en løsning for å hjelpe til med å fjerne slim fra lungene.

Samlet sett er salt en viktig ingrediens i matlaging og i mange andre bransjer. Men det er viktig å bruke det med måte og å velge alternative smaksforsterkere der det er mulig.
Næringsinnhold - produkter fra A til Z
Næringsinnhold - andre produkter

Kalorier

Kalorier, som egentlig kalles kilokalorier (kcal), tilføres kroppen med mat og er helt nødvendige for å opprettholde vitale funksjoner. Forbrenning av kalorier er en kontinuerlig prosess som skjer ikke bare under trening, men også under gange, lesing, daglige aktiviteter og til og med mens du sover. Kalori kommer fra det latinske ordet "calor" som betyr varme.

Fett

Spiselig fett er fett som konsumeres av mennesker. De finnes i mange matvarer og er en viktig del av kostholdet. Fett etter opprinnelse deles inn i vegetabilsk (vegetabilsk) og animalsk (animalsk) fett.

Proteiner

Proteiner er byggesteinene i celle- og vevsstrukturer, er en del av kroppsvæsker, støtter blodkoagulasjonsprosessen og gir kroppen energi. Proteiner finnes i matvarer som meieriprodukter, ost, melk, nøtter, egg, kjøtt og korn.

Karbohydrater

Karbohydrater, eller sukkerarter, kan deles inn i enkle og komplekse. Eksempler på enkle karbohydrater er glukose, fruktose og galaktose. Disse sukkerene er lett fordøyelige og absorberes raskt av kroppen, noe som fører til en rask økning i blodsukkernivået. Eksempler på komplekse karbohydrater er stivelse og fiber som finnes i kornprodukter. Komplekse karbohydrater fordøyes langsommere enn enkle karbohydrater, noe som fører til en gradvis økning i blodsukkernivået