Kalorier i Couscous

CouscousKalorierProteinFettKarbohydrater
i 100 gram produkt367130.776.8
i 10 gram produkt36.71.30.17.7
i 25 gram produkt91.83.30.219.2
i 50 gram produkt183.56.50.438.4
i 250 gram produkt917.532.51.8192
i 1 kilo produkt36701307768
"Couscous" er en populær matvare som er kjent for sin allsidighet og nøye utvalgte ingredienser. Dette middelhavskornet er en type pasta som består av små korn som er dampet og tørket. Denne sunne og næringsrike matvaren er rik på proteiner og karbohydrater, og har en lav fettprosent. Couscous passer perfekt til både vegetariske og kjøttbaserte retter, og er en god kilde til energi for alle som ønsker å leve en sunn livsstil. Med en smak som er mild og nøtteaktig, vil denne matvaren garantert bli en favoritt i ethvert kjøkken.
Næringsinnhold - produkter fra A til Z
Næringsinnhold - andre produkter

Kalorier

Kalorier, som egentlig kalles kilokalorier (kcal), tilføres kroppen med mat og er helt nødvendige for å opprettholde vitale funksjoner. Forbrenning av kalorier er en kontinuerlig prosess som skjer ikke bare under trening, men også under gange, lesing, daglige aktiviteter og til og med mens du sover. Kalori kommer fra det latinske ordet "calor" som betyr varme.

Fett

Spiselig fett er fett som konsumeres av mennesker. De finnes i mange matvarer og er en viktig del av kostholdet. Fett etter opprinnelse deles inn i vegetabilsk (vegetabilsk) og animalsk (animalsk) fett.

Proteiner

Proteiner er byggesteinene i celle- og vevsstrukturer, er en del av kroppsvæsker, støtter blodkoagulasjonsprosessen og gir kroppen energi. Proteiner finnes i matvarer som meieriprodukter, ost, melk, nøtter, egg, kjøtt og korn.

Karbohydrater

Karbohydrater, eller sukkerarter, kan deles inn i enkle og komplekse. Eksempler på enkle karbohydrater er glukose, fruktose og galaktose. Disse sukkerene er lett fordøyelige og absorberes raskt av kroppen, noe som fører til en rask økning i blodsukkernivået. Eksempler på komplekse karbohydrater er stivelse og fiber som finnes i kornprodukter. Komplekse karbohydrater fordøyes langsommere enn enkle karbohydrater, noe som fører til en gradvis økning i blodsukkernivået