Kalorier i Druer

DruerKalorierProteinFettKarbohydrater
i 100 gram produkt690.50.217.6
i 10 gram produkt6.90.101.8
i 25 gram produkt17.30.10.14.4
i 50 gram produkt34.50.30.18.8
i 250 gram produkt172.51.30.544
i 1 kilo produkt69052176
"Druer" er en søt og saftig frukt som er rik på antioksidanter og vitaminer. Den er en kilde til fiber og inneholder lite fett. Druer er ideelle som en sunn snacks eller som en ingrediens i en rekke retter. De er også perfekte til å lage deilig vin, juice og syltetøy. Med sin naturlige søthet og friske smak er druer en favoritt blant både voksne og barn. Så neste gang du er ute etter en sunn og deilig snack, kan du prøve å skjemme deg bort med noen saftige druer."
Næringsinnhold - produkter fra A til Z
Næringsinnhold - andre produkter

Kalorier

Kalorier, som egentlig kalles kilokalorier (kcal), tilføres kroppen med mat og er helt nødvendige for å opprettholde vitale funksjoner. Forbrenning av kalorier er en kontinuerlig prosess som skjer ikke bare under trening, men også under gange, lesing, daglige aktiviteter og til og med mens du sover. Kalori kommer fra det latinske ordet "calor" som betyr varme.

Fett

Spiselig fett er fett som konsumeres av mennesker. De finnes i mange matvarer og er en viktig del av kostholdet. Fett etter opprinnelse deles inn i vegetabilsk (vegetabilsk) og animalsk (animalsk) fett.

Proteiner

Proteiner er byggesteinene i celle- og vevsstrukturer, er en del av kroppsvæsker, støtter blodkoagulasjonsprosessen og gir kroppen energi. Proteiner finnes i matvarer som meieriprodukter, ost, melk, nøtter, egg, kjøtt og korn.

Karbohydrater

Karbohydrater, eller sukkerarter, kan deles inn i enkle og komplekse. Eksempler på enkle karbohydrater er glukose, fruktose og galaktose. Disse sukkerene er lett fordøyelige og absorberes raskt av kroppen, noe som fører til en rask økning i blodsukkernivået. Eksempler på komplekse karbohydrater er stivelse og fiber som finnes i kornprodukter. Komplekse karbohydrater fordøyes langsommere enn enkle karbohydrater, noe som fører til en gradvis økning i blodsukkernivået