Kalorier i Tomatpuré

TomatpuréKalorierProteinFettKarbohydrater
i 100 gram produkt954.50.218.9
i 10 gram produkt9.50.501.9
i 25 gram produkt23.81.10.14.7
i 50 gram produkt47.52.30.19.5
i 250 gram produkt237.511.30.547.3
i 1 kilo produkt950452189
Tomatpuré er et allsidig produkt som kan brukes til mange forskjellige retter. Det er en tykk og konsentrert saus laget av friske tomater som er skrellet, most og kokt ned til en jevn konsistens. Tomatpuré kan brukes som base for sauser, supper og gryteretter. Det kan også brukes som pålegg på brød eller blandet inn i salater og pastaretter.

Tomater er en god kilde til vitamin C og antioksidanter. Tomatpuré kan også være et sunt alternativ for å gi smak til mat, da det er fritt for tilsatt sukker og salt. En smakfull ingrediens med lavt kaloriinnhold, da det kun inneholder 95 kalorier per 100 g.

På grunn av sin tykke konsistens, kan tomatsaus også hjelpe til med å tykne og gi tekstur til maten. Det kan legge til et snev av søthet og syrlighet, som balanserer smaken av andre ingredienser.

Det er viktig å lese etiketten nøye når du kjøper tomatsaus, da noen varianter kan inneholde tilsatt sukker eller salt. Hvis du vil holde deg sunn, bør du velge en variant som er så ren som mulig.

Oppsummert er tomatpuré en allsidig ingrediens som er lett å bruke i mange forskjellige retter. Det er sunt, lavt i kalorier og gir smak og tekstur til maten.
Næringsinnhold - produkter fra A til Z
Næringsinnhold - andre produkter

Kalorier

Kalorier, som egentlig kalles kilokalorier (kcal), tilføres kroppen med mat og er helt nødvendige for å opprettholde vitale funksjoner. Forbrenning av kalorier er en kontinuerlig prosess som skjer ikke bare under trening, men også under gange, lesing, daglige aktiviteter og til og med mens du sover. Kalori kommer fra det latinske ordet "calor" som betyr varme.

Fett

Spiselig fett er fett som konsumeres av mennesker. De finnes i mange matvarer og er en viktig del av kostholdet. Fett etter opprinnelse deles inn i vegetabilsk (vegetabilsk) og animalsk (animalsk) fett.

Proteiner

Proteiner er byggesteinene i celle- og vevsstrukturer, er en del av kroppsvæsker, støtter blodkoagulasjonsprosessen og gir kroppen energi. Proteiner finnes i matvarer som meieriprodukter, ost, melk, nøtter, egg, kjøtt og korn.

Karbohydrater

Karbohydrater, eller sukkerarter, kan deles inn i enkle og komplekse. Eksempler på enkle karbohydrater er glukose, fruktose og galaktose. Disse sukkerene er lett fordøyelige og absorberes raskt av kroppen, noe som fører til en rask økning i blodsukkernivået. Eksempler på komplekse karbohydrater er stivelse og fiber som finnes i kornprodukter. Komplekse karbohydrater fordøyes langsommere enn enkle karbohydrater, noe som fører til en gradvis økning i blodsukkernivået