Kalorier i Hibiskus

HibiskusKalorierProteinFettKarbohydrater
i 100 gram produkt362.208.3
i 10 gram produkt3.60.200.8
i 25 gram produkt90.602.1
i 50 gram produkt181.104.2
i 250 gram produkt905.5020.8
i 1 kilo produkt36022083
Hibiskus er en eksotisk plante med en unik smak og en behagelig aroma. Blomster av denne planten brukes ofte som en ingrediens i en rekke mat- og drikkevarer, inkludert te og smoothies. Hibiskus er også kjent for å ha mange helsefordeler, inkludert å kunne senke blodtrykket og redusere betennelse. I tillegg er det en god kilde til antioksidanter. Næringsinnholdet i hibiskus er imponerende, med hver servering som inneholder bare 36 kalorier, men samtidig 2,2 gram protein og 8,3 gram karbohydrater uten fett. Hibiskus er en allsidig og sunn ingrediens som kan brukes til å gi en eksotisk smak til mange retter.
Næringsinnhold - produkter fra A til Z
Næringsinnhold - andre produkter

Kalorier

Kalorier, som egentlig kalles kilokalorier (kcal), tilføres kroppen med mat og er helt nødvendige for å opprettholde vitale funksjoner. Forbrenning av kalorier er en kontinuerlig prosess som skjer ikke bare under trening, men også under gange, lesing, daglige aktiviteter og til og med mens du sover. Kalori kommer fra det latinske ordet "calor" som betyr varme.

Fett

Spiselig fett er fett som konsumeres av mennesker. De finnes i mange matvarer og er en viktig del av kostholdet. Fett etter opprinnelse deles inn i vegetabilsk (vegetabilsk) og animalsk (animalsk) fett.

Proteiner

Proteiner er byggesteinene i celle- og vevsstrukturer, er en del av kroppsvæsker, støtter blodkoagulasjonsprosessen og gir kroppen energi. Proteiner finnes i matvarer som meieriprodukter, ost, melk, nøtter, egg, kjøtt og korn.

Karbohydrater

Karbohydrater, eller sukkerarter, kan deles inn i enkle og komplekse. Eksempler på enkle karbohydrater er glukose, fruktose og galaktose. Disse sukkerene er lett fordøyelige og absorberes raskt av kroppen, noe som fører til en rask økning i blodsukkernivået. Eksempler på komplekse karbohydrater er stivelse og fiber som finnes i kornprodukter. Komplekse karbohydrater fordøyes langsommere enn enkle karbohydrater, noe som fører til en gradvis økning i blodsukkernivået