Kalorier i Krabbe

KrabbeKalorierProteinFettKarbohydrater
i 100 gram produkt11222.91.81.1
i 10 gram produkt11.22.30.20.1
i 25 gram produkt285.70.50.3
i 50 gram produkt5611.50.90.6
i 250 gram produkt28057.34.52.8
i 1 kilo produkt11202291811
Krabbe er en type sjømat som er populær blant nordmenn. Dette krepsdyret lever langs kysten av Norge og er en viktig del av den norske kystkulturen. Krabbe har en lav kaloriinnhold på 112 kalorier per 100 gram. Dette gjør krabbe til et sunt valg for de som ønsker å redusere sitt kaloriinntak. Krabbe inneholder også høye nivåer av protein, med 22,9 gram per 100 gram. Protein er viktig for å bygge og reparere muskler, og kan også hjelpe til med å opprettholde en sunn vekt. Krabbe har også et lavt fettinnhold, med bare 1,8 gram fett per 100 gram. Dette gjør krabbe til et godt valg for de som ønsker en sunn livsstil. Karbohydratinnholdet i krabbe er lavt, med bare 1,1 gram karbohydrater per 100 gram. Krabbe kan spises på ulike måter, for eksempel kokt eller stekt, og er vanligvis servert med en god saus. Krabbe kan også være en del av en salat, eller brukes som en ingrediens i suppe eller gryterett. Krabbe er ikke bare sunt, men også deilig!
Næringsinnhold - produkter fra A til Z
Næringsinnhold - andre produkter

Kalorier

Kalorier, som egentlig kalles kilokalorier (kcal), tilføres kroppen med mat og er helt nødvendige for å opprettholde vitale funksjoner. Forbrenning av kalorier er en kontinuerlig prosess som skjer ikke bare under trening, men også under gange, lesing, daglige aktiviteter og til og med mens du sover. Kalori kommer fra det latinske ordet "calor" som betyr varme.

Fett

Spiselig fett er fett som konsumeres av mennesker. De finnes i mange matvarer og er en viktig del av kostholdet. Fett etter opprinnelse deles inn i vegetabilsk (vegetabilsk) og animalsk (animalsk) fett.

Proteiner

Proteiner er byggesteinene i celle- og vevsstrukturer, er en del av kroppsvæsker, støtter blodkoagulasjonsprosessen og gir kroppen energi. Proteiner finnes i matvarer som meieriprodukter, ost, melk, nøtter, egg, kjøtt og korn.

Karbohydrater

Karbohydrater, eller sukkerarter, kan deles inn i enkle og komplekse. Eksempler på enkle karbohydrater er glukose, fruktose og galaktose. Disse sukkerene er lett fordøyelige og absorberes raskt av kroppen, noe som fører til en rask økning i blodsukkernivået. Eksempler på komplekse karbohydrater er stivelse og fiber som finnes i kornprodukter. Komplekse karbohydrater fordøyes langsommere enn enkle karbohydrater, noe som fører til en gradvis økning i blodsukkernivået