Kalorier i Gresskar

GresskarKalorierProteinFettKarbohydrater
i 100 gram produkt281.30.37.7
i 10 gram produkt2.80.100.8
i 25 gram produkt70.30.11.9
i 50 gram produkt140.70.23.9
i 250 gram produkt703.30.819.3
i 1 kilo produkt28013377
Gresskar, bedre kjent som gresskar, er en populær matvare i Norge. Denne grønnsaken er kjent for sin søte og nøtteaktige smak, og er ofte brukt i supper og stuinger.

Gresskar er en av de mest næringsrike grønnsakene du kan spise, med en lav kaloriinntak og høyt innhold av fiber. En enkelt porsjon inneholder også en rekke essensielle næringsstoffer, inkludert vitamin A, C og E, samt folat og kalium.

I tillegg har gresskar en rekke helsefordeler, takket være sine antioksidanter og betennelsesdempende egenskaper. Disse inkluderer beskyttelse mot kreft, hjertesykdommer og diabetes, samt å redusere risikoen for å utvikle plager som synstap og Alzheimers sykdom.

Hvis du ønsker å legge til denne sunne grønnsaken i kostholdet ditt, er det mange måter å gjøre det på. Prøv å bake gresskarskiver i ovnen med litt olivenolje og krydder for en sunn og smakfull snack, eller tilsett det i salater og smoothies for en næringsrik boost. Uansett hvilken måte du velger, vil du definitivt nyte alle fordelene med gresskar selv, så ikke nøl med å legge det til på handlelisten din!
Næringsinnhold - produkter fra A til Z
Næringsinnhold - andre produkter

Kalorier

Kalorier, som egentlig kalles kilokalorier (kcal), tilføres kroppen med mat og er helt nødvendige for å opprettholde vitale funksjoner. Forbrenning av kalorier er en kontinuerlig prosess som skjer ikke bare under trening, men også under gange, lesing, daglige aktiviteter og til og med mens du sover. Kalori kommer fra det latinske ordet "calor" som betyr varme.

Fett

Spiselig fett er fett som konsumeres av mennesker. De finnes i mange matvarer og er en viktig del av kostholdet. Fett etter opprinnelse deles inn i vegetabilsk (vegetabilsk) og animalsk (animalsk) fett.

Proteiner

Proteiner er byggesteinene i celle- og vevsstrukturer, er en del av kroppsvæsker, støtter blodkoagulasjonsprosessen og gir kroppen energi. Proteiner finnes i matvarer som meieriprodukter, ost, melk, nøtter, egg, kjøtt og korn.

Karbohydrater

Karbohydrater, eller sukkerarter, kan deles inn i enkle og komplekse. Eksempler på enkle karbohydrater er glukose, fruktose og galaktose. Disse sukkerene er lett fordøyelige og absorberes raskt av kroppen, noe som fører til en rask økning i blodsukkernivået. Eksempler på komplekse karbohydrater er stivelse og fiber som finnes i kornprodukter. Komplekse karbohydrater fordøyes langsommere enn enkle karbohydrater, noe som fører til en gradvis økning i blodsukkernivået