Kalorier i Appelsinjuice

AppelsinjuiceKalorierProteinFettKarbohydrater
i 100 gram produkt430.60.19.9
i 10 gram produkt4.30.101
i 25 gram produkt10.80.202.5
i 50 gram produkt21.50.30.15
i 250 gram produkt107.51.50.324.8
i 1 kilo produkt4306199
Appelsinjuice er en forfriskende drikke laget av ferskpresset appelsinjuice. Den er fullpakket med næringsstoffer, inkludert vitamin C som styrker immunforsvaret, og kalium som bidrar til å opprettholde hjertehelsen. Appelsinjuice er en naturlig kilde til karbohydrater og gir kroppen din rask energi. Den inneholder også antioksidanter som beskytter cellene mot skade forårsaket av frie radikaler. Appelsinjuice er en sunn og hydrerende drikke som passer for alle, uansett alder og livsstil.
Næringsinnhold - produkter fra A til Z
Næringsinnhold - andre produkter

Kalorier

Kalorier, som egentlig kalles kilokalorier (kcal), tilføres kroppen med mat og er helt nødvendige for å opprettholde vitale funksjoner. Forbrenning av kalorier er en kontinuerlig prosess som skjer ikke bare under trening, men også under gange, lesing, daglige aktiviteter og til og med mens du sover. Kalori kommer fra det latinske ordet "calor" som betyr varme.

Fett

Spiselig fett er fett som konsumeres av mennesker. De finnes i mange matvarer og er en viktig del av kostholdet. Fett etter opprinnelse deles inn i vegetabilsk (vegetabilsk) og animalsk (animalsk) fett.

Proteiner

Proteiner er byggesteinene i celle- og vevsstrukturer, er en del av kroppsvæsker, støtter blodkoagulasjonsprosessen og gir kroppen energi. Proteiner finnes i matvarer som meieriprodukter, ost, melk, nøtter, egg, kjøtt og korn.

Karbohydrater

Karbohydrater, eller sukkerarter, kan deles inn i enkle og komplekse. Eksempler på enkle karbohydrater er glukose, fruktose og galaktose. Disse sukkerene er lett fordøyelige og absorberes raskt av kroppen, noe som fører til en rask økning i blodsukkernivået. Eksempler på komplekse karbohydrater er stivelse og fiber som finnes i kornprodukter. Komplekse karbohydrater fordøyes langsommere enn enkle karbohydrater, noe som fører til en gradvis økning i blodsukkernivået