Kalorier i Pastinakk

PastinakkKalorierProteinFettKarbohydrater
i 100 gram produkt561.60.615.5
i 10 gram produkt5.60.20.11.6
i 25 gram produkt140.40.23.9
i 50 gram produkt280.80.37.8
i 250 gram produkt14041.538.8
i 1 kilo produkt560166155
Pastinakk, eller pastinakkrot, er en grønnsak som ligner på en gulrot. Den har en søt, litt nøtteaktig smak og er rik på fiber og vitaminer.

Pastinakkrot er en av de eldste rotgrønnsakene som er kjent og ble dyrket allerede i antikkens Roma. Den var en av hovedingrediensene i kostholdet til vikingene og ble brukt som erstatning for poteter i Norge under krigen.

Denne sunne grønnsaken er svært allsidig og kan tilberedes på forskjellige måter. Du kan bake, steke, koke eller til og med grille pastinakkrot. Den kan brukes i supper, salater eller som tilbehør til kjøttretter.

På grunn av sitt høye fiberinnhold er pastinakkrot bra for fordøyelsen og kan bidra til å senke kolesterolet. Den er også rik på vitamin C, som styrker immunforsvaret, og B-vitaminer, som er viktige for energiproduksjonen i kroppen.

Denne næringsrike grønnsaken er også en god kilde til antioksidanter, som bidrar til å beskytte kroppen mot skadelige frie radikaler og reduserer risikoen for kroniske sykdommer.

Med sin delikate smak og sunne fordeler, er pastinakkrot definitivt verdt å inkludere i kostholdet ditt.
Næringsinnhold - produkter fra A til Z
Næringsinnhold - andre produkter

Kalorier

Kalorier, som egentlig kalles kilokalorier (kcal), tilføres kroppen med mat og er helt nødvendige for å opprettholde vitale funksjoner. Forbrenning av kalorier er en kontinuerlig prosess som skjer ikke bare under trening, men også under gange, lesing, daglige aktiviteter og til og med mens du sover. Kalori kommer fra det latinske ordet "calor" som betyr varme.

Fett

Spiselig fett er fett som konsumeres av mennesker. De finnes i mange matvarer og er en viktig del av kostholdet. Fett etter opprinnelse deles inn i vegetabilsk (vegetabilsk) og animalsk (animalsk) fett.

Proteiner

Proteiner er byggesteinene i celle- og vevsstrukturer, er en del av kroppsvæsker, støtter blodkoagulasjonsprosessen og gir kroppen energi. Proteiner finnes i matvarer som meieriprodukter, ost, melk, nøtter, egg, kjøtt og korn.

Karbohydrater

Karbohydrater, eller sukkerarter, kan deles inn i enkle og komplekse. Eksempler på enkle karbohydrater er glukose, fruktose og galaktose. Disse sukkerene er lett fordøyelige og absorberes raskt av kroppen, noe som fører til en rask økning i blodsukkernivået. Eksempler på komplekse karbohydrater er stivelse og fiber som finnes i kornprodukter. Komplekse karbohydrater fordøyes langsommere enn enkle karbohydrater, noe som fører til en gradvis økning i blodsukkernivået