Kalorier i Grønne Bønner

Grønne bønnerKalorierProteinFettKarbohydrater
i 100 gram produkt972.96.910.3
i 10 gram produkt9.70.30.71
i 25 gram produkt24.30.71.72.6
i 50 gram produkt48.51.53.55.2
i 250 gram produkt242.57.317.325.8
i 1 kilo produkt9702969103
Grønne bønner er en deilig, sunn grønnsak som finnes i mange varianter over hele verden. Disse bønnene er rike på proteiner, fibere og næringsstoffer som gjør dem til en flott kilde til næring. De grønne bønnene har en mild smak som kan passe til mange forskjellige smaker og retter.

De grønne bønnene er også et flott alternativ for å holde seg sunn, da de er lave i kalorier og kan hjelpe deg med å nå dine helse- og vektøkter. Disse bønnene er også rike på fordøyelsesfiber, som kan hjelpe deg med å opprettholde sunne tarmfunksjoner og redusere risikoen for en rekke fordøyelsessykdommer.

De grønne bønnene er også et flott alternativ for vegetarianere og veganere, da de er en god kilde til plantebaserte proteiner. Disse bønnene kan også hjelpe deg med å redusere risikoen for hjerte- og karsykdommer, da de er lave i kolesterol og mettet fett.

Generelt sett kan de grønne bønnene legge til smak og næringsstoffer til mange forskjellige typer retter og kosthold. Uansett om du koker dem alene som en side rett eller inkluderer dem i en deilig, mettende salat, vil de grønne bønnene gi deg mange fordeler for helsen din og smaken på tallerkenen din.
Næringsinnhold - produkter fra A til Z
Næringsinnhold - andre produkter

Kalorier

Kalorier, som egentlig kalles kilokalorier (kcal), tilføres kroppen med mat og er helt nødvendige for å opprettholde vitale funksjoner. Forbrenning av kalorier er en kontinuerlig prosess som skjer ikke bare under trening, men også under gange, lesing, daglige aktiviteter og til og med mens du sover. Kalori kommer fra det latinske ordet "calor" som betyr varme.

Fett

Spiselig fett er fett som konsumeres av mennesker. De finnes i mange matvarer og er en viktig del av kostholdet. Fett etter opprinnelse deles inn i vegetabilsk (vegetabilsk) og animalsk (animalsk) fett.

Proteiner

Proteiner er byggesteinene i celle- og vevsstrukturer, er en del av kroppsvæsker, støtter blodkoagulasjonsprosessen og gir kroppen energi. Proteiner finnes i matvarer som meieriprodukter, ost, melk, nøtter, egg, kjøtt og korn.

Karbohydrater

Karbohydrater, eller sukkerarter, kan deles inn i enkle og komplekse. Eksempler på enkle karbohydrater er glukose, fruktose og galaktose. Disse sukkerene er lett fordøyelige og absorberes raskt av kroppen, noe som fører til en rask økning i blodsukkernivået. Eksempler på komplekse karbohydrater er stivelse og fiber som finnes i kornprodukter. Komplekse karbohydrater fordøyes langsommere enn enkle karbohydrater, noe som fører til en gradvis økning i blodsukkernivået