Kalorier i Sikori

SikoriKalorierProteinFettKarbohydrater
i 100 gram produkt211.70.24.1
i 10 gram produkt2.10.200.4
i 25 gram produkt5.30.40.11
i 50 gram produkt10.50.90.12.1
i 250 gram produkt52.54.30.510.3
i 1 kilo produkt21017241
Sikori, eller endivie på norsk, er en grønnsak som tilhører familien kurvplantefamilien. Den har en bitter smak og er ofte brukt som ingrediens i salater eller som tilbehør til varme retter. Den er også kjent for sine helsefordeler, da den inneholder flere vitaminer og mineraler, inkludert vitamin C, vitamin K, kalsium og jern. Med bare 21 kalorier per porsjon er sikori et utmerket valg for de som ønsker å holde seg i form og spise sunt. Med moderat protein og fett og høyt innhold av karbohydrater, er sikori også en god kilde til energi. Prøv å legge til sikori i kostholdet ditt og nyt dens gode smak og næringsverdi.
Næringsinnhold - produkter fra A til Z
Næringsinnhold - andre produkter

Kalorier

Kalorier, som egentlig kalles kilokalorier (kcal), tilføres kroppen med mat og er helt nødvendige for å opprettholde vitale funksjoner. Forbrenning av kalorier er en kontinuerlig prosess som skjer ikke bare under trening, men også under gange, lesing, daglige aktiviteter og til og med mens du sover. Kalori kommer fra det latinske ordet "calor" som betyr varme.

Fett

Spiselig fett er fett som konsumeres av mennesker. De finnes i mange matvarer og er en viktig del av kostholdet. Fett etter opprinnelse deles inn i vegetabilsk (vegetabilsk) og animalsk (animalsk) fett.

Proteiner

Proteiner er byggesteinene i celle- og vevsstrukturer, er en del av kroppsvæsker, støtter blodkoagulasjonsprosessen og gir kroppen energi. Proteiner finnes i matvarer som meieriprodukter, ost, melk, nøtter, egg, kjøtt og korn.

Karbohydrater

Karbohydrater, eller sukkerarter, kan deles inn i enkle og komplekse. Eksempler på enkle karbohydrater er glukose, fruktose og galaktose. Disse sukkerene er lett fordøyelige og absorberes raskt av kroppen, noe som fører til en rask økning i blodsukkernivået. Eksempler på komplekse karbohydrater er stivelse og fiber som finnes i kornprodukter. Komplekse karbohydrater fordøyes langsommere enn enkle karbohydrater, noe som fører til en gradvis økning i blodsukkernivået