Kalorier i Hvetekli

HvetekliKalorierProteinFettKarbohydrater
i 100 gram produkt183164.465.5
i 10 gram produkt18.31.60.46.6
i 25 gram produkt45.841.116.4
i 50 gram produkt91.582.232.8
i 250 gram produkt457.54011163.8
i 1 kilo produkt183016044655
Hvetekli er en viktig kilde til diettfibre og essensielle næringsstoffer for kroppen din. Disse små brune frøene gir en betydelig mengde protein, fiber og karbohydrater, som gir kroppen god næring for dagen. Hvetekli kan brukes som et tillegg til havregrøt eller smoothies, for å øke nivåene av fiber og næringsstoffer i dietten din. Deres nøtteaktige smak og knasende tekstur gjør dem også til en god snack som metter og gir energi. Hvetekli kan også bidra til å redusere kolesterolnivåene og hjelpe med fordøyelsen, og er derfor en sunn og næringsrik ingrediens å inkludere i kostholdet ditt.
Næringsinnhold - produkter fra A til Z
Næringsinnhold - andre produkter

Kalorier

Kalorier, som egentlig kalles kilokalorier (kcal), tilføres kroppen med mat og er helt nødvendige for å opprettholde vitale funksjoner. Forbrenning av kalorier er en kontinuerlig prosess som skjer ikke bare under trening, men også under gange, lesing, daglige aktiviteter og til og med mens du sover. Kalori kommer fra det latinske ordet "calor" som betyr varme.

Fett

Spiselig fett er fett som konsumeres av mennesker. De finnes i mange matvarer og er en viktig del av kostholdet. Fett etter opprinnelse deles inn i vegetabilsk (vegetabilsk) og animalsk (animalsk) fett.

Proteiner

Proteiner er byggesteinene i celle- og vevsstrukturer, er en del av kroppsvæsker, støtter blodkoagulasjonsprosessen og gir kroppen energi. Proteiner finnes i matvarer som meieriprodukter, ost, melk, nøtter, egg, kjøtt og korn.

Karbohydrater

Karbohydrater, eller sukkerarter, kan deles inn i enkle og komplekse. Eksempler på enkle karbohydrater er glukose, fruktose og galaktose. Disse sukkerene er lett fordøyelige og absorberes raskt av kroppen, noe som fører til en rask økning i blodsukkernivået. Eksempler på komplekse karbohydrater er stivelse og fiber som finnes i kornprodukter. Komplekse karbohydrater fordøyes langsommere enn enkle karbohydrater, noe som fører til en gradvis økning i blodsukkernivået