Kalorier i Makrell

MakrellKalorierProteinFettKarbohydrater
i 100 gram produkt18118.711.90
i 10 gram produkt18.11.91.20
i 25 gram produkt45.34.730
i 50 gram produkt90.59.460
i 250 gram produkt452.546.829.80
i 1 kilo produkt18101871190
"Makrell" er en fisk av makrellfamilien som finnes i Atlanterhavet og Nordsjøen. Den er blant annet kjent for sin karakteristiske grønn-sølvfargete hud og sitt delikate kjøtt. Makrell er en fet fisk og har en imponerende næringsverdi med høyt proteininnhold og viktige fettsyrer som omega-3. Det gjør den til en sunn matkilde som kan gi kroppen mange gode næringsstoffer. Makrell har en karakteristisk smak som gjør den godt egnet til røyking og til å spises som middag eller som pålegg.

En porsjon makrell på 150 gram har rundt 181 kalorier, hvorav 18.7 gram protein, 11.9 gram fett og 0 karbohydrater. Dette gjør makrell til en ideell matkilde for de som ønsker en balansert diett uten overflødig karbohydrater, men med protein og sunt fett. Det er også verdt å fremheve de helsemessige fordelene ved å inkludere makrell i kostholdet, da den kan redusere risikoen for hjerte- og karsykdommer, senke blodtrykket og styrke immunsystemet.

Alt i alt er makrell en næringsrik og velsmakende fisk som har mye å tilby både kropp og sjel. Det vil garantert være en god idé å inkludere den i kostholdet ditt og eksperimentere med ulike måter å tilberede og servere den på.
Næringsinnhold - produkter fra A til Z
Næringsinnhold - andre produkter

Kalorier

Kalorier, som egentlig kalles kilokalorier (kcal), tilføres kroppen med mat og er helt nødvendige for å opprettholde vitale funksjoner. Forbrenning av kalorier er en kontinuerlig prosess som skjer ikke bare under trening, men også under gange, lesing, daglige aktiviteter og til og med mens du sover. Kalori kommer fra det latinske ordet "calor" som betyr varme.

Fett

Spiselig fett er fett som konsumeres av mennesker. De finnes i mange matvarer og er en viktig del av kostholdet. Fett etter opprinnelse deles inn i vegetabilsk (vegetabilsk) og animalsk (animalsk) fett.

Proteiner

Proteiner er byggesteinene i celle- og vevsstrukturer, er en del av kroppsvæsker, støtter blodkoagulasjonsprosessen og gir kroppen energi. Proteiner finnes i matvarer som meieriprodukter, ost, melk, nøtter, egg, kjøtt og korn.

Karbohydrater

Karbohydrater, eller sukkerarter, kan deles inn i enkle og komplekse. Eksempler på enkle karbohydrater er glukose, fruktose og galaktose. Disse sukkerene er lett fordøyelige og absorberes raskt av kroppen, noe som fører til en rask økning i blodsukkernivået. Eksempler på komplekse karbohydrater er stivelse og fiber som finnes i kornprodukter. Komplekse karbohydrater fordøyes langsommere enn enkle karbohydrater, noe som fører til en gradvis økning i blodsukkernivået