Kalorier i Flyndre

FlyndreKalorierProteinFettKarbohydrater
i 100 gram produkt8316.51.80
i 10 gram produkt8.31.70.20
i 25 gram produkt20.84.10.50
i 50 gram produkt41.58.30.90
i 250 gram produkt207.541.34.50
i 1 kilo produkt830165180
Flyndre er en type fisk som finnes hovedsakelig i Atlanterhavet, i tillegg til noen områder i Nordishavet og Middelhavet. Denne fisken har en oval form og en flat kropp, som gjør den enkel å skjære og filetere. Flyndre har også en svært delikat og mild smak, noe som gjør den til en av de mest populære fiskeartene i Norden.

Næringsinnholdet i flyndre er også imponerende, med en moderat mengde kalorier og høye nivåer av protein. For hver 100 gram av flyndre, finner du bare 83 kalorier, men hele 16,5 gram protein. Dette gjør den til et utmerket alternativ for de som ønsker å spise sunt, men likevel få i seg tilstrekkelig mengder av både protein og andre næringsstoffer.

Flyndre inneholder også et høyt nivå av omega-3-fettsyrer, som er viktig for å bevare både hjertehelsen og den generelle helsen. Omega-3-fettsyrer er kjent for å øke HDL-kolesterolet (det "gode" kolesterolet) i blodet, samt senke nivåene av triglyserider og LDL-kolesterol. Dette kan igjen bidra til å senke risikoen for hjertesykdom og andre helseproblemer på lang sikt.

Alt i alt er flyndre en utmerket kilde til smakfullt og næringsrikt fiskemat. Med en mild smak og et imponerende næringsinnhold, er det ingen tvil om at dette er en fisk som bør være på menyen til alle som ønsker å spise sunt og balansert.
Næringsinnhold - produkter fra A til Z
Næringsinnhold - andre produkter

Kalorier

Kalorier, som egentlig kalles kilokalorier (kcal), tilføres kroppen med mat og er helt nødvendige for å opprettholde vitale funksjoner. Forbrenning av kalorier er en kontinuerlig prosess som skjer ikke bare under trening, men også under gange, lesing, daglige aktiviteter og til og med mens du sover. Kalori kommer fra det latinske ordet "calor" som betyr varme.

Fett

Spiselig fett er fett som konsumeres av mennesker. De finnes i mange matvarer og er en viktig del av kostholdet. Fett etter opprinnelse deles inn i vegetabilsk (vegetabilsk) og animalsk (animalsk) fett.

Proteiner

Proteiner er byggesteinene i celle- og vevsstrukturer, er en del av kroppsvæsker, støtter blodkoagulasjonsprosessen og gir kroppen energi. Proteiner finnes i matvarer som meieriprodukter, ost, melk, nøtter, egg, kjøtt og korn.

Karbohydrater

Karbohydrater, eller sukkerarter, kan deles inn i enkle og komplekse. Eksempler på enkle karbohydrater er glukose, fruktose og galaktose. Disse sukkerene er lett fordøyelige og absorberes raskt av kroppen, noe som fører til en rask økning i blodsukkernivået. Eksempler på komplekse karbohydrater er stivelse og fiber som finnes i kornprodukter. Komplekse karbohydrater fordøyes langsommere enn enkle karbohydrater, noe som fører til en gradvis økning i blodsukkernivået