Kalorier i Blåskjell

BlåskjellKalorierProteinFettKarbohydrater
i 100 gram produkt9315.82.51.9
i 10 gram produkt9.31.60.30.2
i 25 gram produkt23.340.60.5
i 50 gram produkt46.57.91.31
i 250 gram produkt232.539.56.34.8
i 1 kilo produkt9301582519
Blåskjell er et populært og smakfullt skalldyr som er anerkjent for sin høye næringsverdi og sunne egenskaper. Disse skjellene er vanligvis funnet i kystområdene i Norge, og er en delikatesse som spises av både innfødte og turister.

Blåskjell inneholder en rekke viktige næringsstoffer som kroppen vår trenger. For det første, er de rike på protein, som er essensielt for muskelvekst og reparasjon av skadede celler. Videre, inneholder de lavt nivå av fett, og gir en god kilde til karbohydrater.

En annen stor helsefordel med blåskjell er at de er rike på jern, noe som er viktig for å forhindre anemi og å opprettholde sunn hjernefunksjon. De inneholder også en god del vitaminer og mineraler som kroppen vår trenger for å fungere optimalt.

Blåskjell kan tilberedes på en rekke måter, inkludert dampkoking, grilling og steking. De er svært allsidige, og kan bli spist som en forrett eller som hovedrett med ris eller pasta.

Alt i alt kan blåskjell være en ypperlig kilde til viktige næringsstoffer og en deilig matopplevelse. Hvis du er ute etter å legge til flere sunne matvarer i kostholdet ditt, kan du trygt legge til blåskjell på listen din.
Næringsinnhold - produkter fra A til Z
Næringsinnhold - andre produkter

Kalorier

Kalorier, som egentlig kalles kilokalorier (kcal), tilføres kroppen med mat og er helt nødvendige for å opprettholde vitale funksjoner. Forbrenning av kalorier er en kontinuerlig prosess som skjer ikke bare under trening, men også under gange, lesing, daglige aktiviteter og til og med mens du sover. Kalori kommer fra det latinske ordet "calor" som betyr varme.

Fett

Spiselig fett er fett som konsumeres av mennesker. De finnes i mange matvarer og er en viktig del av kostholdet. Fett etter opprinnelse deles inn i vegetabilsk (vegetabilsk) og animalsk (animalsk) fett.

Proteiner

Proteiner er byggesteinene i celle- og vevsstrukturer, er en del av kroppsvæsker, støtter blodkoagulasjonsprosessen og gir kroppen energi. Proteiner finnes i matvarer som meieriprodukter, ost, melk, nøtter, egg, kjøtt og korn.

Karbohydrater

Karbohydrater, eller sukkerarter, kan deles inn i enkle og komplekse. Eksempler på enkle karbohydrater er glukose, fruktose og galaktose. Disse sukkerene er lett fordøyelige og absorberes raskt av kroppen, noe som fører til en rask økning i blodsukkernivået. Eksempler på komplekse karbohydrater er stivelse og fiber som finnes i kornprodukter. Komplekse karbohydrater fordøyes langsommere enn enkle karbohydrater, noe som fører til en gradvis økning i blodsukkernivået