Kalorier i Kassava

KassavaKalorierProteinFettKarbohydrater
i 100 gram produkt1970.30.246
i 10 gram produkt19.7004.6
i 25 gram produkt49.30.10.111.5
i 50 gram produkt98.50.20.123
i 250 gram produkt492.50.80.5115
i 1 kilo produkt197032460
Kassava er en rotgrønnsak som stammer fra Sør-Amerika, men har spredt seg til å bli et populært matprodukt over hele verden. Den er også kjent som maniok eller yucca og er kjent for sitt høye innhold av stivelse og fiber.

Kassava blir ofte brukt i glutenfrie og paleo-dietter som en alternativ til poteter eller ris. Den har en mild smak og kan tilberedes på mange måter - dampet, bakt, stekt eller kokt.

I tillegg til å være en god kilde til fiber, er kassava også rik på vitamin C, kalium og folat. Den har også en relativt lav glykemisk indeks, noe som betyr at det ikke forårsaker en stor økning i blodsukkeret.

Det er viktig å sørge for at kassava er ordentlig tilberedt, da den inneholder små mengder giftige stoffer. Disse stoffene kan nøytraliseres ved å koke eller steke kassavaen i minst 10 minutter.

Generelt sett kan kassava være et flott tilskudd til kostholdet ditt, spesielt hvis du ønsker å inkludere flere plantebaserte og glutenfrie ingredienser. Det kan bidra til å gi deg energi og næring på en sunn måte.
Næringsinnhold - produkter fra A til Z
Næringsinnhold - andre produkter

Kalorier

Kalorier, som egentlig kalles kilokalorier (kcal), tilføres kroppen med mat og er helt nødvendige for å opprettholde vitale funksjoner. Forbrenning av kalorier er en kontinuerlig prosess som skjer ikke bare under trening, men også under gange, lesing, daglige aktiviteter og til og med mens du sover. Kalori kommer fra det latinske ordet "calor" som betyr varme.

Fett

Spiselig fett er fett som konsumeres av mennesker. De finnes i mange matvarer og er en viktig del av kostholdet. Fett etter opprinnelse deles inn i vegetabilsk (vegetabilsk) og animalsk (animalsk) fett.

Proteiner

Proteiner er byggesteinene i celle- og vevsstrukturer, er en del av kroppsvæsker, støtter blodkoagulasjonsprosessen og gir kroppen energi. Proteiner finnes i matvarer som meieriprodukter, ost, melk, nøtter, egg, kjøtt og korn.

Karbohydrater

Karbohydrater, eller sukkerarter, kan deles inn i enkle og komplekse. Eksempler på enkle karbohydrater er glukose, fruktose og galaktose. Disse sukkerene er lett fordøyelige og absorberes raskt av kroppen, noe som fører til en rask økning i blodsukkernivået. Eksempler på komplekse karbohydrater er stivelse og fiber som finnes i kornprodukter. Komplekse karbohydrater fordøyes langsommere enn enkle karbohydrater, noe som fører til en gradvis økning i blodsukkernivået