Kalorier i Geitost

GeitostKalorierProteinFettKarbohydrater
i 100 gram produkt443122738
i 10 gram produkt44.31.22.73.8
i 25 gram produkt110.836.89.5
i 50 gram produkt221.5613.519
i 250 gram produkt1107.53067.595
i 1 kilo produkt4430120270380
Geitost er en type ost som opprinnelig kommer fra Norge. Denne osten har en unik smak og konsistens, og blir ofte brukt i forskjellige typer av matlaging. Den kan lages av forskjellige typer av melk, men vanligvis brukes melk fra geit eller sau.

Geitost har en dyp brun farge og en søt smak med hint av karamell. Denne osten har høyere kaloriinnhold enn de fleste andre ostetyper, og er vanligvis rik på proteiner og fett. Per 100 gram gir geitost omtrent 443 kalorier, 12 gram proteiner, 27 gram fett og 38 gram karbohydrater.

Geitost har også flere helsefordeler. I tillegg til å gi energi og proteiner, kan den hjelpe til med å styrke beinvevet på grunn av innholdet av kalsium. Den er også rik på selen, som kan beskytte cellene mot skade.

I matlaging kan geitost brukes på mange forskjellige måter, fra å smelte den på toast eller brødskiver til å bruke den i sauser eller gratenger. Den kan også være en del av et ostebrett eller brukes som topping på salater.

Uansett hvordan den brukes, vil geitost gi en unik smak og et distinkt preg til enhver matrett den blir inkludert i. Med sitt høye kaloriinnhold og helsefordeler kan denne osten nytes med god samvittighet sammen med et balansert kosthold.
Næringsinnhold - produkter fra A til Z
Næringsinnhold - andre produkter

Kalorier

Kalorier, som egentlig kalles kilokalorier (kcal), tilføres kroppen med mat og er helt nødvendige for å opprettholde vitale funksjoner. Forbrenning av kalorier er en kontinuerlig prosess som skjer ikke bare under trening, men også under gange, lesing, daglige aktiviteter og til og med mens du sover. Kalori kommer fra det latinske ordet "calor" som betyr varme.

Fett

Spiselig fett er fett som konsumeres av mennesker. De finnes i mange matvarer og er en viktig del av kostholdet. Fett etter opprinnelse deles inn i vegetabilsk (vegetabilsk) og animalsk (animalsk) fett.

Proteiner

Proteiner er byggesteinene i celle- og vevsstrukturer, er en del av kroppsvæsker, støtter blodkoagulasjonsprosessen og gir kroppen energi. Proteiner finnes i matvarer som meieriprodukter, ost, melk, nøtter, egg, kjøtt og korn.

Karbohydrater

Karbohydrater, eller sukkerarter, kan deles inn i enkle og komplekse. Eksempler på enkle karbohydrater er glukose, fruktose og galaktose. Disse sukkerene er lett fordøyelige og absorberes raskt av kroppen, noe som fører til en rask økning i blodsukkernivået. Eksempler på komplekse karbohydrater er stivelse og fiber som finnes i kornprodukter. Komplekse karbohydrater fordøyes langsommere enn enkle karbohydrater, noe som fører til en gradvis økning i blodsukkernivået