Kalorier i Sennep

SennepKalorierProteinFettKarbohydrater
i 100 gram produkt47325.329.233.9
i 10 gram produkt47.32.52.93.4
i 25 gram produkt118.36.37.38.5
i 50 gram produkt236.512.714.617
i 250 gram produkt1182.563.37384.8
i 1 kilo produkt4730253292339
Sennep er en smakfull krydderpasta som har blitt brukt i norske hjem i generasjoner. Den er laget av sennepsfrø, eddik, sukker og krydder, og har en skarp og krydret smak som gir enhver rett en ekstra dimensjon.
Sennep bruker lavkarbo-dietter fordi den inneholder langt færre karbohydrater enn andre sauser og pålegg, samtidig som den er en god kilde til proteiner og sunne fettstoffer.
Bruk sennep som tilbehør til kjøtt, spekemat, pølser eller i marinader og dressinger for en smakfull og sunn matopplevelse. Med høyt innhold av smak og næringsstoffer, er sennep en praktisk ingrediens til å få mer smak og variasjon i kostholdet.
Næringsinnhold - produkter fra A til Z
Næringsinnhold - andre produkter

Kalorier

Kalorier, som egentlig kalles kilokalorier (kcal), tilføres kroppen med mat og er helt nødvendige for å opprettholde vitale funksjoner. Forbrenning av kalorier er en kontinuerlig prosess som skjer ikke bare under trening, men også under gange, lesing, daglige aktiviteter og til og med mens du sover. Kalori kommer fra det latinske ordet "calor" som betyr varme.

Fett

Spiselig fett er fett som konsumeres av mennesker. De finnes i mange matvarer og er en viktig del av kostholdet. Fett etter opprinnelse deles inn i vegetabilsk (vegetabilsk) og animalsk (animalsk) fett.

Proteiner

Proteiner er byggesteinene i celle- og vevsstrukturer, er en del av kroppsvæsker, støtter blodkoagulasjonsprosessen og gir kroppen energi. Proteiner finnes i matvarer som meieriprodukter, ost, melk, nøtter, egg, kjøtt og korn.

Karbohydrater

Karbohydrater, eller sukkerarter, kan deles inn i enkle og komplekse. Eksempler på enkle karbohydrater er glukose, fruktose og galaktose. Disse sukkerene er lett fordøyelige og absorberes raskt av kroppen, noe som fører til en rask økning i blodsukkernivået. Eksempler på komplekse karbohydrater er stivelse og fiber som finnes i kornprodukter. Komplekse karbohydrater fordøyes langsommere enn enkle karbohydrater, noe som fører til en gradvis økning i blodsukkernivået