Kalorier i Rugmel

RugmelKalorierProteinFettKarbohydrater
i 100 gram produkt3405.61.479
i 10 gram produkt340.60.17.9
i 25 gram produkt851.40.419.8
i 50 gram produkt1702.80.739.5
i 250 gram produkt850143.5197.5
i 1 kilo produkt34005614790
Rugmel er en næringsrik og fiberrik meltype som utvinnes fra rug. Den er rik på proteiner og karbohydrater og er helt fri for fett. Rugmel er en viktig ingrediens i baking av brød og kaker og gir en nøtteaktig smak og en grovere konsistens til bakverkene. Den kan også brukes som et alternativ til hvetemel i ulike matretter som vafler og pannekaker. Rugmel har et høyt innhold av kostfiber, som bidrar til å regulere og normalisere tarmfunksjonen. Den har også et lavere glykemisk indeks enn hvetemel, noe som gjør at karbohydratene absorberes langsommere og gir en mer stabil blodsukkerstigning. Rugmel er perfekt for deg som ønsker å ta vare på helsen din, samtidig som du nyter gode bakeopplevelser.
Næringsinnhold - produkter fra A til Z
Næringsinnhold - andre produkter

Kalorier

Kalorier, som egentlig kalles kilokalorier (kcal), tilføres kroppen med mat og er helt nødvendige for å opprettholde vitale funksjoner. Forbrenning av kalorier er en kontinuerlig prosess som skjer ikke bare under trening, men også under gange, lesing, daglige aktiviteter og til og med mens du sover. Kalori kommer fra det latinske ordet "calor" som betyr varme.

Fett

Spiselig fett er fett som konsumeres av mennesker. De finnes i mange matvarer og er en viktig del av kostholdet. Fett etter opprinnelse deles inn i vegetabilsk (vegetabilsk) og animalsk (animalsk) fett.

Proteiner

Proteiner er byggesteinene i celle- og vevsstrukturer, er en del av kroppsvæsker, støtter blodkoagulasjonsprosessen og gir kroppen energi. Proteiner finnes i matvarer som meieriprodukter, ost, melk, nøtter, egg, kjøtt og korn.

Karbohydrater

Karbohydrater, eller sukkerarter, kan deles inn i enkle og komplekse. Eksempler på enkle karbohydrater er glukose, fruktose og galaktose. Disse sukkerene er lett fordøyelige og absorberes raskt av kroppen, noe som fører til en rask økning i blodsukkernivået. Eksempler på komplekse karbohydrater er stivelse og fiber som finnes i kornprodukter. Komplekse karbohydrater fordøyes langsommere enn enkle karbohydrater, noe som fører til en gradvis økning i blodsukkernivået