Kalorier i Pære

PæreKalorierProteinFettKarbohydrater
i 100 gram produkt540.60.214.4
i 10 gram produkt5.40.101.4
i 25 gram produkt13.50.20.13.6
i 50 gram produkt270.30.17.2
i 250 gram produkt1351.50.536
i 1 kilo produkt54062144
"Pære", eller norsk pære, er en deilig og saftig frukt som blomstrer fra august til september. Disse fruktene har en rund form og kan være gule, grønne eller røde avhengig av arten. I likhet med de fleste frukt, er pærer rike på vitaminer og mineraler som er avgjørende for en sunn kropp. De gir også et sunt alternativ til sjokoladebarer og andre søtsaker.

En gjennomsnittlig norsk pære inneholder 54 kalorier og er en god kilde til karbohydrater, som gir kroppen din energi. Den har også 0.6 gram protein og 0.2 gram fett, som bidrar til å bygge og opprettholde muskelvev. Pæren er også rik på kostfiber, som hjelper til å fordøye maten og opprettholde en sunn fordøyelseskanal.

Pærer er allsidige frukt og kan spises på mange forskjellige måter. De kan spises rå, kuttes opp og brukes i salater, eller varmes opp og brukes i desserter. De kan også tilberedes i sauser, syltetøy eller chutney for å gi maten et ekstra piff.

Pærer er også tilgjengelige gjennom hele året, og kan kjøpes fra matbutikker og gårder. Det finnes forskjellige typer pærer, og alle er like sunne og velsmakende. Enten man liker dem søte, saftige eller krisp, inneholder pærer et bredt utvalg av vitaminer og næringsstoffer som er avgjørende for en sunn livsstil.

Med så mange fordeler, er det ingen tvil om at norsk pære er en flott måte å tilføre kostholdet ditt en sunn og søt smak."
Næringsinnhold - produkter fra A til Z
Næringsinnhold - andre produkter

Kalorier

Kalorier, som egentlig kalles kilokalorier (kcal), tilføres kroppen med mat og er helt nødvendige for å opprettholde vitale funksjoner. Forbrenning av kalorier er en kontinuerlig prosess som skjer ikke bare under trening, men også under gange, lesing, daglige aktiviteter og til og med mens du sover. Kalori kommer fra det latinske ordet "calor" som betyr varme.

Fett

Spiselig fett er fett som konsumeres av mennesker. De finnes i mange matvarer og er en viktig del av kostholdet. Fett etter opprinnelse deles inn i vegetabilsk (vegetabilsk) og animalsk (animalsk) fett.

Proteiner

Proteiner er byggesteinene i celle- og vevsstrukturer, er en del av kroppsvæsker, støtter blodkoagulasjonsprosessen og gir kroppen energi. Proteiner finnes i matvarer som meieriprodukter, ost, melk, nøtter, egg, kjøtt og korn.

Karbohydrater

Karbohydrater, eller sukkerarter, kan deles inn i enkle og komplekse. Eksempler på enkle karbohydrater er glukose, fruktose og galaktose. Disse sukkerene er lett fordøyelige og absorberes raskt av kroppen, noe som fører til en rask økning i blodsukkernivået. Eksempler på komplekse karbohydrater er stivelse og fiber som finnes i kornprodukter. Komplekse karbohydrater fordøyes langsommere enn enkle karbohydrater, noe som fører til en gradvis økning i blodsukkernivået