Kalorier i Mørk Sjokolade

Mørk sjokoladeKalorierProteinFettKarbohydrater
i 100 gram produkt5315.328.964
i 10 gram produkt53.10.52.96.4
i 25 gram produkt132.81.37.216
i 50 gram produkt265.52.714.532
i 250 gram produkt1327.513.372.3160
i 1 kilo produkt531053289640
"Mørk sjokolade" er en utsøkt dessert som er et perfekt valg for alle sjokoladeelskere. Denne mørke og myke sjokoladen er beriket med en unik smak og tekstur, og inneholder alle næringsstoffene som trengs for å holde kroppen sunn.

Med en imponerende mengde kalorier, protein, fett og karbohydrater, er "mørk sjokolade" en næringsrik godbit som kan nytes når som helst på dagen. Denne sjokoladen kan brukes til å tilfredsstille søtsuget, som en dessert etter middagen eller som en belønning etter en hard treningsøkt.

Sammensetningen av ingredienser i "mørk sjokolade" gir et utvalg av helsefordeler. Protein er viktig for å støtte muskelvekst og reparasjon, mens fett gir energi og støtter hormonproduksjon i kroppen. Karbohydrater gir også energi og er nødvendig for rask restitusjon etter trening.

"Mørk sjokolade" skiller seg fra andre sjokoladetyper ved å være rik på antioksidanter, som bidrar til å bekjempe skadelige frie radikaler i kroppen. Denne typen sjokolade inneholder også flavonoider, som kan bidra til å redusere risikoen for hjertesykdommer og forbedre sirkulasjonen i kroppen.

Så hvis du ønsker å tilføre litt ekstra glede til hverdagen din, hvorfor ikke prøve "mørk sjokolade"? Med dens fantastiske smak og helsefordeler, vil du ikke angre på å legge denne sjokoladen til i kostholdsrutinen din.
Næringsinnhold - produkter fra A til Z
Næringsinnhold - andre produkter

Kalorier

Kalorier, som egentlig kalles kilokalorier (kcal), tilføres kroppen med mat og er helt nødvendige for å opprettholde vitale funksjoner. Forbrenning av kalorier er en kontinuerlig prosess som skjer ikke bare under trening, men også under gange, lesing, daglige aktiviteter og til og med mens du sover. Kalori kommer fra det latinske ordet "calor" som betyr varme.

Fett

Spiselig fett er fett som konsumeres av mennesker. De finnes i mange matvarer og er en viktig del av kostholdet. Fett etter opprinnelse deles inn i vegetabilsk (vegetabilsk) og animalsk (animalsk) fett.

Proteiner

Proteiner er byggesteinene i celle- og vevsstrukturer, er en del av kroppsvæsker, støtter blodkoagulasjonsprosessen og gir kroppen energi. Proteiner finnes i matvarer som meieriprodukter, ost, melk, nøtter, egg, kjøtt og korn.

Karbohydrater

Karbohydrater, eller sukkerarter, kan deles inn i enkle og komplekse. Eksempler på enkle karbohydrater er glukose, fruktose og galaktose. Disse sukkerene er lett fordøyelige og absorberes raskt av kroppen, noe som fører til en rask økning i blodsukkernivået. Eksempler på komplekse karbohydrater er stivelse og fiber som finnes i kornprodukter. Komplekse karbohydrater fordøyes langsommere enn enkle karbohydrater, noe som fører til en gradvis økning i blodsukkernivået