Kalorier i Melasse

MelasseKalorierProteinFettKarbohydrater
i 100 gram produkt2330061
i 10 gram produkt23.3006.1
i 25 gram produkt58.30015.3
i 50 gram produkt116.50030.5
i 250 gram produkt582.500152.5
i 1 kilo produkt233000610
Melasse er en naturlig søt sirup som fremstilles ved å koke sukkerrør eller sukkerbeter til konsistensen blir tykk og klebrig. Melasse kan ha forskjellig farge og smak, alt avhengig av hvordan den er behandlet. Den mørke melassen, som er den mest vanlige typen, er laget av sukkerrør som er kokt på en bestemt måte. Den mørke fargen kommer fra karamelliseringen av sukkeret, og den har en sterk og robust smak. Den lette melassen, laget av sukkerbeter, har en lysere farge og mildere smak.

Melasse inneholder et bredt spekter av næringsstoffer, inkludert jern, magnesium og kalium. Den er også en god kilde til kalsium og B-vitaminer, og har lysende egenskaper for huden og håret. I tillegg kan melasse hjelpe til med forstoppelse, da den inneholder naturlige avføringsmidler.

Melasse kan brukes i en rekke matretter og desserter, som glasurer, sauser og marinader. Den kan også brukes som et alternativt søtningsmiddel i te og kaffe. På grunn av sin karakteristiske smak og næringsrike profil, har melasse blitt en populær ingrediens i den moderne matlagingen.
Næringsinnhold - produkter fra A til Z
Næringsinnhold - andre produkter

Kalorier

Kalorier, som egentlig kalles kilokalorier (kcal), tilføres kroppen med mat og er helt nødvendige for å opprettholde vitale funksjoner. Forbrenning av kalorier er en kontinuerlig prosess som skjer ikke bare under trening, men også under gange, lesing, daglige aktiviteter og til og med mens du sover. Kalori kommer fra det latinske ordet "calor" som betyr varme.

Fett

Spiselig fett er fett som konsumeres av mennesker. De finnes i mange matvarer og er en viktig del av kostholdet. Fett etter opprinnelse deles inn i vegetabilsk (vegetabilsk) og animalsk (animalsk) fett.

Proteiner

Proteiner er byggesteinene i celle- og vevsstrukturer, er en del av kroppsvæsker, støtter blodkoagulasjonsprosessen og gir kroppen energi. Proteiner finnes i matvarer som meieriprodukter, ost, melk, nøtter, egg, kjøtt og korn.

Karbohydrater

Karbohydrater, eller sukkerarter, kan deles inn i enkle og komplekse. Eksempler på enkle karbohydrater er glukose, fruktose og galaktose. Disse sukkerene er lett fordøyelige og absorberes raskt av kroppen, noe som fører til en rask økning i blodsukkernivået. Eksempler på komplekse karbohydrater er stivelse og fiber som finnes i kornprodukter. Komplekse karbohydrater fordøyes langsommere enn enkle karbohydrater, noe som fører til en gradvis økning i blodsukkernivået