Kalorier i Kalamansi

KalamansiKalorierProteinFettKarbohydrater
i 100 gram produkt301.207.8
i 10 gram produkt30.100.8
i 25 gram produkt7.50.302
i 50 gram produkt150.603.9
i 250 gram produkt753019.5
i 1 kilo produkt30012078
Kalamansi er en liten, syrlig frukt som vokser i tropiske områder i Asia og Filippinene. Denne sunne frukten er en kilde til antioksidanter og vitamin C, og har vært brukt i århundrer for dens helsefordeler.

Med en glatt, tynn skall og saftig frukt er kalamansi en kulinarisk dyktig ingrediens som gir ekstra smak til mange retter. Den brukes ofte som en erstatning for eddik eller limejuice, og legger til en unik smak og aroma til maten. Kalamansi brukes også i drikker, syltetøy og kaker, og er en viktig ingrediens i filippinsk mat.

Kalamansi er en næringsrik frukt, og gir en rekke helsefordeler. Vitamin C i kalamansi hjelper til med å bekjempe frie radikaler, som kan forårsake betennelse og sykdom. Fruktens høye konsentrasjon av antioksidanter bidrar også til å beskytte kroppen mot skade på cellenivå.

I tillegg er kalamansi en kilde til fiber, som bidrar til å opprettholde en sunn fordøyelse og redusere kolesterolet i blodet. Denne lille frukten bidrar også til å senke blodsukkernivået og kan hjelpe til med å forebygge type 2-diabetes.

Kort sagt, kalamansi er en komplett og sunn frukt som gir en unik smak og helsefordeler. Dens saftige og aromatiske egenskaper gjør den til en favoritt blant kokker og ernæringsfysiologer, og den bør definitivt være en del av et sunt kosthold.
Næringsinnhold - produkter fra A til Z
Næringsinnhold - andre produkter

Kalorier

Kalorier, som egentlig kalles kilokalorier (kcal), tilføres kroppen med mat og er helt nødvendige for å opprettholde vitale funksjoner. Forbrenning av kalorier er en kontinuerlig prosess som skjer ikke bare under trening, men også under gange, lesing, daglige aktiviteter og til og med mens du sover. Kalori kommer fra det latinske ordet "calor" som betyr varme.

Fett

Spiselig fett er fett som konsumeres av mennesker. De finnes i mange matvarer og er en viktig del av kostholdet. Fett etter opprinnelse deles inn i vegetabilsk (vegetabilsk) og animalsk (animalsk) fett.

Proteiner

Proteiner er byggesteinene i celle- og vevsstrukturer, er en del av kroppsvæsker, støtter blodkoagulasjonsprosessen og gir kroppen energi. Proteiner finnes i matvarer som meieriprodukter, ost, melk, nøtter, egg, kjøtt og korn.

Karbohydrater

Karbohydrater, eller sukkerarter, kan deles inn i enkle og komplekse. Eksempler på enkle karbohydrater er glukose, fruktose og galaktose. Disse sukkerene er lett fordøyelige og absorberes raskt av kroppen, noe som fører til en rask økning i blodsukkernivået. Eksempler på komplekse karbohydrater er stivelse og fiber som finnes i kornprodukter. Komplekse karbohydrater fordøyes langsommere enn enkle karbohydrater, noe som fører til en gradvis økning i blodsukkernivået