Kalorier i Papaya

PapayaKalorierProteinFettKarbohydrater
i 100 gram produkt410.60.111.1
i 10 gram produkt4.10.101.1
i 25 gram produkt10.30.202.8
i 50 gram produkt20.50.30.15.6
i 250 gram produkt102.51.50.327.8
i 1 kilo produkt41061111
Papaya er en eksotisk frukt som stammer fra tropene og regnes som en av de sunneste fruktene som finnes. Den er rik på vitamin C og A og inneholder også enzymer som hjelper til med fordøyelsen. Papaya kan brukes i salater, smoothies eller som dessert. Den har en søt og mild smak med en kremet konsistens. Papaya er også lav i kalorier, med kun 41 kalorier per 100 gram, og inneholder viktige næringsstoffer som protein, fett og karbohydrater. Den er en flott kilde til fiber og kan hjelpe med å redusere risikoen for en rekke helseproblemer, inkludert hjerte- og karsykdommer, diabetes og kreft. Papaya er også kjent for å ha antiinflammatoriske egenskaper, og den kan bidra til å redusere betennelser i kroppen. På grunn av sitt høye næringsinnhold og medisinske egenskaper er papaya en fantastisk frukt å inkludere i kostholdet ditt.
Næringsinnhold - produkter fra A til Z
Næringsinnhold - andre produkter

Kalorier

Kalorier, som egentlig kalles kilokalorier (kcal), tilføres kroppen med mat og er helt nødvendige for å opprettholde vitale funksjoner. Forbrenning av kalorier er en kontinuerlig prosess som skjer ikke bare under trening, men også under gange, lesing, daglige aktiviteter og til og med mens du sover. Kalori kommer fra det latinske ordet "calor" som betyr varme.

Fett

Spiselig fett er fett som konsumeres av mennesker. De finnes i mange matvarer og er en viktig del av kostholdet. Fett etter opprinnelse deles inn i vegetabilsk (vegetabilsk) og animalsk (animalsk) fett.

Proteiner

Proteiner er byggesteinene i celle- og vevsstrukturer, er en del av kroppsvæsker, støtter blodkoagulasjonsprosessen og gir kroppen energi. Proteiner finnes i matvarer som meieriprodukter, ost, melk, nøtter, egg, kjøtt og korn.

Karbohydrater

Karbohydrater, eller sukkerarter, kan deles inn i enkle og komplekse. Eksempler på enkle karbohydrater er glukose, fruktose og galaktose. Disse sukkerene er lett fordøyelige og absorberes raskt av kroppen, noe som fører til en rask økning i blodsukkernivået. Eksempler på komplekse karbohydrater er stivelse og fiber som finnes i kornprodukter. Komplekse karbohydrater fordøyes langsommere enn enkle karbohydrater, noe som fører til en gradvis økning i blodsukkernivået