Kalorier i Rødkål

RødkålKalorierProteinFettKarbohydrater
i 100 gram produkt251.40.34.2
i 10 gram produkt2.50.100.4
i 25 gram produkt6.30.40.11.1
i 50 gram produkt12.50.70.22.1
i 250 gram produkt62.53.50.810.5
i 1 kilo produkt25014342
Rødkål er en populær, tradisjonell norsk rødkålrett som vanligvis serveres til julemiddagen. Denne deilige kålen skaper en perfekt balanse mellom søt og syrlig smak, med en hint av krydder. Rødkålen er saftig og sprø og er en utmerket tilleggsrett til enhver tallerken.

Rødkål er en rik kilde til vitamin C, fiber og en rekke andre næringsstoffer som bidrar til å støtte kroppens funksjoner. Kål er også kjent for å ha betennelsesdempende egenskaper og kan bidra til å redusere risikoen for sykdommer som diabetes og hjertesykdom.

For de som er interessert i å opprettholde en sunn livsstil, er rødkål et godt valg. Den inneholder kun noen få kalorier og er lav på fett. I stedet er den rik på mineraler og vitaminer som kan hjelpe til med å regulere metabolismen og bidra til å fremme en sunn kropp.

Rødkål er også en allsidig ingrediens i mange retter. Det legger til smak og farge til salater, supper, gryteretter og andre måltider. Takket være sine næringsrike egenskaper og allsidighet har rødkål vunnet popularitet blant kokker og ernæringsfysiologer over hele verden. Så hvis du vil legge til en sunn og deilig ingrediens til kostholdet ditt, bør du absolutt vurdere å prøve rødkål.
Næringsinnhold - produkter fra A til Z
Næringsinnhold - andre produkter

Kalorier

Kalorier, som egentlig kalles kilokalorier (kcal), tilføres kroppen med mat og er helt nødvendige for å opprettholde vitale funksjoner. Forbrenning av kalorier er en kontinuerlig prosess som skjer ikke bare under trening, men også under gange, lesing, daglige aktiviteter og til og med mens du sover. Kalori kommer fra det latinske ordet "calor" som betyr varme.

Fett

Spiselig fett er fett som konsumeres av mennesker. De finnes i mange matvarer og er en viktig del av kostholdet. Fett etter opprinnelse deles inn i vegetabilsk (vegetabilsk) og animalsk (animalsk) fett.

Proteiner

Proteiner er byggesteinene i celle- og vevsstrukturer, er en del av kroppsvæsker, støtter blodkoagulasjonsprosessen og gir kroppen energi. Proteiner finnes i matvarer som meieriprodukter, ost, melk, nøtter, egg, kjøtt og korn.

Karbohydrater

Karbohydrater, eller sukkerarter, kan deles inn i enkle og komplekse. Eksempler på enkle karbohydrater er glukose, fruktose og galaktose. Disse sukkerene er lett fordøyelige og absorberes raskt av kroppen, noe som fører til en rask økning i blodsukkernivået. Eksempler på komplekse karbohydrater er stivelse og fiber som finnes i kornprodukter. Komplekse karbohydrater fordøyes langsommere enn enkle karbohydrater, noe som fører til en gradvis økning i blodsukkernivået