Kalorier i Grapefrukt

GrapefruktKalorierProteinFettKarbohydrater
i 100 gram produkt360.60.29.8
i 10 gram produkt3.60.101
i 25 gram produkt90.20.12.5
i 50 gram produkt180.30.14.9
i 250 gram produkt901.50.524.5
i 1 kilo produkt3606298
Grapefrukt er en herlig sitrusfrukt som er kjent for sin delikate smak og helsefordeler. Den er en kilde til mange næringsstoffer som organisk syre, vitamin C, kostfiber og antioksidanter, og er derfor en populær ingrediens i dietter og matlaging. I tillegg til sine sunne egenskaper, er grapefrukt også en lavkalori frukt som er rik på smak.

Hver grapefrukt inneholder omtrent 36 kalorier, 0,6 gram protein, 0,2 gram fett og 9,8 gram karbohydrat. Den har en relativt høy andel karbohydrater sammenlignet med andre sitrusfrukter, så det er viktig å være klar over det hvis du har diabetes eller en lignende tilstand. Men hvis det ikke er tilfellet, er grapefrukt et flott valg på grunn av dens mange positive egenskaper.

Grapefrukt er også kjent for sin evne til å bidra til vekttap. Dette kan være på grunn av dens evne til å senke insulinnivået, som kan føre til reduksjon i insulinresistens og forbedret glukosekontroll. Det er også studier som tyder på at inntak av grapefrukt kan bidra til å redusere kolesterolnivåene og senke risikoen for hjerte- og karsykdommer.

Uansett om du spiser grapefrukt som en sunn snack eller inkluderer den som en ingrediens i måltider, er det absolutt verdt å gjøre det til en del av ditt allerede sunne kosthold. Og med sin deilige smak og lave kaloriinnhold, er det enkelt å finne måter å nyte den på.
Næringsinnhold - produkter fra A til Z
Næringsinnhold - andre produkter

Kalorier

Kalorier, som egentlig kalles kilokalorier (kcal), tilføres kroppen med mat og er helt nødvendige for å opprettholde vitale funksjoner. Forbrenning av kalorier er en kontinuerlig prosess som skjer ikke bare under trening, men også under gange, lesing, daglige aktiviteter og til og med mens du sover. Kalori kommer fra det latinske ordet "calor" som betyr varme.

Fett

Spiselig fett er fett som konsumeres av mennesker. De finnes i mange matvarer og er en viktig del av kostholdet. Fett etter opprinnelse deles inn i vegetabilsk (vegetabilsk) og animalsk (animalsk) fett.

Proteiner

Proteiner er byggesteinene i celle- og vevsstrukturer, er en del av kroppsvæsker, støtter blodkoagulasjonsprosessen og gir kroppen energi. Proteiner finnes i matvarer som meieriprodukter, ost, melk, nøtter, egg, kjøtt og korn.

Karbohydrater

Karbohydrater, eller sukkerarter, kan deles inn i enkle og komplekse. Eksempler på enkle karbohydrater er glukose, fruktose og galaktose. Disse sukkerene er lett fordøyelige og absorberes raskt av kroppen, noe som fører til en rask økning i blodsukkernivået. Eksempler på komplekse karbohydrater er stivelse og fiber som finnes i kornprodukter. Komplekse karbohydrater fordøyes langsommere enn enkle karbohydrater, noe som fører til en gradvis økning i blodsukkernivået