Kalorier i Pistasjenøtter

PistasjenøtterKalorierProteinFettKarbohydrater
i 100 gram produkt58920.548.525
i 10 gram produkt58.92.14.92.5
i 25 gram produkt147.35.112.16.3
i 50 gram produkt294.510.324.312.5
i 250 gram produkt1472.551.3121.362.5
i 1 kilo produkt5890205485250
Pistasjenøtter er en deilig nøttevariant som er rik på smak og næringsstoffer. Disse smågodt-nøttene har en distinkt smak som skiller seg ut fra andre typer nøtter, og er en favoritt blant mange som elsker å knaske på noe godt og sunt.

En av de største fordelene med pistasjenøtter er deres høye innhold av proteiner, som er gunstig for å opprettholde muskelmasse og bygge styrke. De er også høye i sunne fettstoffer, som er avgjørende for å opprettholde et sunt hjerte- og karsystem. Karbohydratinnholdet i disse nøttene er relativt moderat, noe som gjør dem til et ideelt mellommåltid for de som ønsker å unngå for mange karbohydrater i kostholdet.

Pistasjenøtter passer perfekt som en sunn snack eller som en ingrediens i ulike oppskrifter, som salater, hjemmelaget sjokolade eller soya yoghurt. Deres rike smak og tekstur gjør dem til et perfekt tillegg i mange retter, og deres høye næringsinnhold sikrer at de gir kroppen den energien den trenger til å fungere ordentlig.

Så neste gang du ønsker å nyte en sunn snack, eller vil tilføre en interessant smak til rettene dine, prøv pistasjenøtter - en næringsrik og deilig nøttevariant.
Næringsinnhold - produkter fra A til Z
Næringsinnhold - andre produkter

Kalorier

Kalorier, som egentlig kalles kilokalorier (kcal), tilføres kroppen med mat og er helt nødvendige for å opprettholde vitale funksjoner. Forbrenning av kalorier er en kontinuerlig prosess som skjer ikke bare under trening, men også under gange, lesing, daglige aktiviteter og til og med mens du sover. Kalori kommer fra det latinske ordet "calor" som betyr varme.

Fett

Spiselig fett er fett som konsumeres av mennesker. De finnes i mange matvarer og er en viktig del av kostholdet. Fett etter opprinnelse deles inn i vegetabilsk (vegetabilsk) og animalsk (animalsk) fett.

Proteiner

Proteiner er byggesteinene i celle- og vevsstrukturer, er en del av kroppsvæsker, støtter blodkoagulasjonsprosessen og gir kroppen energi. Proteiner finnes i matvarer som meieriprodukter, ost, melk, nøtter, egg, kjøtt og korn.

Karbohydrater

Karbohydrater, eller sukkerarter, kan deles inn i enkle og komplekse. Eksempler på enkle karbohydrater er glukose, fruktose og galaktose. Disse sukkerene er lett fordøyelige og absorberes raskt av kroppen, noe som fører til en rask økning i blodsukkernivået. Eksempler på komplekse karbohydrater er stivelse og fiber som finnes i kornprodukter. Komplekse karbohydrater fordøyes langsommere enn enkle karbohydrater, noe som fører til en gradvis økning i blodsukkernivået