Kalorier i Mango

MangoKalorierProteinFettKarbohydrater
i 100 gram produkt660.70.417.7
i 10 gram produkt6.60.101.8
i 25 gram produkt16.50.20.14.4
i 50 gram produkt330.40.28.9
i 250 gram produkt1651.8144.3
i 1 kilo produkt66074177
Mango er en tropisk frukt som er kjent for sin søte smak og fantastiske næringsprofil. Denne eksotiske frukten er rik på vitamin C og A, samt fiber og antioksidanter som bidrar til å opprettholde god helse.

Mango er en av de mest næringsrike fruktene du kan spise. Den er lav i kalorier, men rik på næringsstoffer som vitaminer og mineraler. En enkelt mango inneholder omtrent 66 kalorier og er en god kilde til protein, fett og karbohydrater.

Mango har en saftig, søt smak som gjør den ideell for bruk i smoothies, desserter og salater. Den kan også brukes til å lage mango salsa eller chutney, noe som gir en spennende smak til måltider.

I tillegg til å være en deilig og næringsrik frukt, har mango også en rekke helsefordeler. Forskning har vist at mango kan hjelpe til med å opprettholde sunn hud, forbedre fordøyelsen og redusere risikoen for en rekke sykdommer, inkludert kreft og hjerte- og karsykdommer.

Gjennom å inkludere mango i kostholdet ditt, kan du dra nytte av dens fantastiske smak og helsefordeler. Prøv å legge til denne tropiske frukten i dine yndlingsoppskrifter for å få et sunt og deilig tilskudd.
Næringsinnhold - produkter fra A til Z
Næringsinnhold - andre produkter

Kalorier

Kalorier, som egentlig kalles kilokalorier (kcal), tilføres kroppen med mat og er helt nødvendige for å opprettholde vitale funksjoner. Forbrenning av kalorier er en kontinuerlig prosess som skjer ikke bare under trening, men også under gange, lesing, daglige aktiviteter og til og med mens du sover. Kalori kommer fra det latinske ordet "calor" som betyr varme.

Fett

Spiselig fett er fett som konsumeres av mennesker. De finnes i mange matvarer og er en viktig del av kostholdet. Fett etter opprinnelse deles inn i vegetabilsk (vegetabilsk) og animalsk (animalsk) fett.

Proteiner

Proteiner er byggesteinene i celle- og vevsstrukturer, er en del av kroppsvæsker, støtter blodkoagulasjonsprosessen og gir kroppen energi. Proteiner finnes i matvarer som meieriprodukter, ost, melk, nøtter, egg, kjøtt og korn.

Karbohydrater

Karbohydrater, eller sukkerarter, kan deles inn i enkle og komplekse. Eksempler på enkle karbohydrater er glukose, fruktose og galaktose. Disse sukkerene er lett fordøyelige og absorberes raskt av kroppen, noe som fører til en rask økning i blodsukkernivået. Eksempler på komplekse karbohydrater er stivelse og fiber som finnes i kornprodukter. Komplekse karbohydrater fordøyes langsommere enn enkle karbohydrater, noe som fører til en gradvis økning i blodsukkernivået