Kalorier i Fetaost

FetaostKalorierProteinFettKarbohydrater
i 100 gram produkt21517161
i 10 gram produkt21.51.71.60.1
i 25 gram produkt53.84.340.3
i 50 gram produkt107.58.580.5
i 250 gram produkt537.542.5402.5
i 1 kilo produkt215017016010
"Fetaost" er en av de mest kjente og kjære ostene i hele verden. Denne osten stammer opprinnelig fra Hellas og er laget av sauemelk eller en blanding av sauemelk og geitemelk. Fetaosten har en rik, kremet smak som er kjent for å være salt og tangy.

Fetaosten har en rekke helsefordeler, da den er rik på protein, kalsium og vitamin B12. Proteinet i fetaost er avgjørende for å bygge og reparere muskler, og kalsiumet bidrar til å styrke bein og tenner. Vitamin B12 er et essensielt vitamin som kroppen trenger for å produsere røde blodlegemer og opprettholde en sunn hjernefunksjon.

Fetaost er også kjent for å være et lavkaloriostalternativ, da den inneholder færre kalorier enn de fleste andre oster. En servering av fetaost inneholder omtrent 215 kalorier, med 17 gram protein, 16 gram fett og 1 gram karbohydrater.

Fetaost kan brukes i en rekke forskjellige retter, fra salater til pai og pasta. Den passer også godt sammen med søtere smaker som honning og bær, og gir en fin kontrast til sterke smaker fra oliven og peppere.

Oppsummert er fetaosten en velsmakende og sunn ost med en rekke helsefordeler og allsidige bruksområder i matlaging.
Næringsinnhold - produkter fra A til Z
Næringsinnhold - andre produkter

Kalorier

Kalorier, som egentlig kalles kilokalorier (kcal), tilføres kroppen med mat og er helt nødvendige for å opprettholde vitale funksjoner. Forbrenning av kalorier er en kontinuerlig prosess som skjer ikke bare under trening, men også under gange, lesing, daglige aktiviteter og til og med mens du sover. Kalori kommer fra det latinske ordet "calor" som betyr varme.

Fett

Spiselig fett er fett som konsumeres av mennesker. De finnes i mange matvarer og er en viktig del av kostholdet. Fett etter opprinnelse deles inn i vegetabilsk (vegetabilsk) og animalsk (animalsk) fett.

Proteiner

Proteiner er byggesteinene i celle- og vevsstrukturer, er en del av kroppsvæsker, støtter blodkoagulasjonsprosessen og gir kroppen energi. Proteiner finnes i matvarer som meieriprodukter, ost, melk, nøtter, egg, kjøtt og korn.

Karbohydrater

Karbohydrater, eller sukkerarter, kan deles inn i enkle og komplekse. Eksempler på enkle karbohydrater er glukose, fruktose og galaktose. Disse sukkerene er lett fordøyelige og absorberes raskt av kroppen, noe som fører til en rask økning i blodsukkernivået. Eksempler på komplekse karbohydrater er stivelse og fiber som finnes i kornprodukter. Komplekse karbohydrater fordøyes langsommere enn enkle karbohydrater, noe som fører til en gradvis økning i blodsukkernivået