Kalorier i Sitron

SitronKalorierProteinFettKarbohydrater
i 100 gram produkt351.30.49.3
i 10 gram produkt3.50.100.9
i 25 gram produkt8.80.30.12.3
i 50 gram produkt17.50.70.24.7
i 250 gram produkt87.53.3123.3
i 1 kilo produkt35013493
Sitron er en frisk og saftig sitrusfrukt, som er kjent for sin karakteristiske surhet og distinkte smak. Den er vanligvis gul og oval, og har en glatt, tynn hud som er enkel å skrelle. Sitroner er kjent for å være sunne, da de er en god kilde til vitamin C og antioksidanter. De er også en populær ingrediens i matlaging, og brukes ofte for å gi retter en syrlig smak, eller for å balansere søte smaker. Sitroner er svært allsidige, og kan brukes i alt fra friskpresset juice og sauser, til marinader, bakverk og desserter. Deres umiskjennelige smak gjør at de er en favoritt blant gourmetkokker og hjemmekokker over hele verden. Sitroner er enkel å finne i de fleste dagligvarebutikker året rundt, og er et uunnværlig element i ethvert kjøkken.
Næringsinnhold - produkter fra A til Z
Næringsinnhold - andre produkter

Kalorier

Kalorier, som egentlig kalles kilokalorier (kcal), tilføres kroppen med mat og er helt nødvendige for å opprettholde vitale funksjoner. Forbrenning av kalorier er en kontinuerlig prosess som skjer ikke bare under trening, men også under gange, lesing, daglige aktiviteter og til og med mens du sover. Kalori kommer fra det latinske ordet "calor" som betyr varme.

Fett

Spiselig fett er fett som konsumeres av mennesker. De finnes i mange matvarer og er en viktig del av kostholdet. Fett etter opprinnelse deles inn i vegetabilsk (vegetabilsk) og animalsk (animalsk) fett.

Proteiner

Proteiner er byggesteinene i celle- og vevsstrukturer, er en del av kroppsvæsker, støtter blodkoagulasjonsprosessen og gir kroppen energi. Proteiner finnes i matvarer som meieriprodukter, ost, melk, nøtter, egg, kjøtt og korn.

Karbohydrater

Karbohydrater, eller sukkerarter, kan deles inn i enkle og komplekse. Eksempler på enkle karbohydrater er glukose, fruktose og galaktose. Disse sukkerene er lett fordøyelige og absorberes raskt av kroppen, noe som fører til en rask økning i blodsukkernivået. Eksempler på komplekse karbohydrater er stivelse og fiber som finnes i kornprodukter. Komplekse karbohydrater fordøyes langsommere enn enkle karbohydrater, noe som fører til en gradvis økning i blodsukkernivået