Kalorier i Potetmel

PotetmelKalorierProteinFettKarbohydrater
i 100 gram produkt3500.70.184
i 10 gram produkt350.108.4
i 25 gram produkt87.50.2021
i 50 gram produkt1750.40.142
i 250 gram produkt8751.80.3210
i 1 kilo produkt350071840
Potetmel – Vi Innfører Deg I Den Spennende Verden Av Potetmel

Potetmel er det som vi får når vi tørker og maler poteter til mel. Det er et fint pulver med en hvitaktig farge og har en nøytral smak. Potetmel er utrolig allsidig og brukes i et bredt spektrum av matlaging og baking.

En av de gode tingene med potetmel er dens evne til å danne en gel når den varmes opp. Dette gjør det til et flott fortykningsmiddel til supper og sauser, og det gir en fløyelsaktig og glatt tekstur. Potetmel kan også brukes som en erstatning for hvetemel i noen oppskrifter, og det gir den samme strukturelle støtten som hvetemel vil gjøre.

Potetmel er naturlig glutenfritt, noe som gjør det til en ideell ingrediens for de som lider av cøliaki eller andre glutenintoleranser. Den innehåller også en svært lav mengde fett og en høy konsentrasjon av karbohydrater per 100 gram.

Denne kulinariske ingrediensen egner seg godt til å lage glutenfri bakst som brød og kjeks. Det kan også brukes som en ingrediens i vafler, pannekaker og andre deilige oppskrifter.

Potetmel er også en viktig ingrediens i produksjonen av potetgull. Det gir en sprø og krisp øverste lag på chips og pommes frites, mens den myke ettersmaken skinner gjennom.

Alt i alt er potetmel en utrolig allsidig og viktig ingrediens for alle kokker som ønsker å lage deilige matretter og bakverk. Det tilfører den perfekte tekstur og smak til mange forskjellige kulinariske opplevelser.
Næringsinnhold - produkter fra A til Z
Næringsinnhold - andre produkter

Kalorier

Kalorier, som egentlig kalles kilokalorier (kcal), tilføres kroppen med mat og er helt nødvendige for å opprettholde vitale funksjoner. Forbrenning av kalorier er en kontinuerlig prosess som skjer ikke bare under trening, men også under gange, lesing, daglige aktiviteter og til og med mens du sover. Kalori kommer fra det latinske ordet "calor" som betyr varme.

Fett

Spiselig fett er fett som konsumeres av mennesker. De finnes i mange matvarer og er en viktig del av kostholdet. Fett etter opprinnelse deles inn i vegetabilsk (vegetabilsk) og animalsk (animalsk) fett.

Proteiner

Proteiner er byggesteinene i celle- og vevsstrukturer, er en del av kroppsvæsker, støtter blodkoagulasjonsprosessen og gir kroppen energi. Proteiner finnes i matvarer som meieriprodukter, ost, melk, nøtter, egg, kjøtt og korn.

Karbohydrater

Karbohydrater, eller sukkerarter, kan deles inn i enkle og komplekse. Eksempler på enkle karbohydrater er glukose, fruktose og galaktose. Disse sukkerene er lett fordøyelige og absorberes raskt av kroppen, noe som fører til en rask økning i blodsukkernivået. Eksempler på komplekse karbohydrater er stivelse og fiber som finnes i kornprodukter. Komplekse karbohydrater fordøyes langsommere enn enkle karbohydrater, noe som fører til en gradvis økning i blodsukkernivået