Kalorier i Snegler

SneglerKalorierProteinFettKarbohydrater
i 100 gram produkt7715.50.92.1
i 10 gram produkt7.71.60.10.2
i 25 gram produkt19.33.90.20.5
i 50 gram produkt38.57.80.51.1
i 250 gram produkt192.538.82.35.3
i 1 kilo produkt770155921
Snegler er en populær matrett i Norge. Denne delikatessen består av saktekokte snegler som er servert med smør og urter. Snegler er kjent for sin unike og rike smak, og er en utmerket kilde til protein og karbohydrater. De er også lave i fett, noe som gjør dem til en sunn matkilde. En servering av snegler gir 77 kalorier, 15,5 gram protein, 0,9 gram fett og 2,1 gram karbohydrater. Snegler er spesielt populære i Norge på grunn av den naturlige forekomsten av snegler i den norske naturen. De er en deilig og unik matopplevelse som er verdt å prøve.
Næringsinnhold - produkter fra A til Z
Næringsinnhold - andre produkter

Kalorier

Kalorier, som egentlig kalles kilokalorier (kcal), tilføres kroppen med mat og er helt nødvendige for å opprettholde vitale funksjoner. Forbrenning av kalorier er en kontinuerlig prosess som skjer ikke bare under trening, men også under gange, lesing, daglige aktiviteter og til og med mens du sover. Kalori kommer fra det latinske ordet "calor" som betyr varme.

Fett

Spiselig fett er fett som konsumeres av mennesker. De finnes i mange matvarer og er en viktig del av kostholdet. Fett etter opprinnelse deles inn i vegetabilsk (vegetabilsk) og animalsk (animalsk) fett.

Proteiner

Proteiner er byggesteinene i celle- og vevsstrukturer, er en del av kroppsvæsker, støtter blodkoagulasjonsprosessen og gir kroppen energi. Proteiner finnes i matvarer som meieriprodukter, ost, melk, nøtter, egg, kjøtt og korn.

Karbohydrater

Karbohydrater, eller sukkerarter, kan deles inn i enkle og komplekse. Eksempler på enkle karbohydrater er glukose, fruktose og galaktose. Disse sukkerene er lett fordøyelige og absorberes raskt av kroppen, noe som fører til en rask økning i blodsukkernivået. Eksempler på komplekse karbohydrater er stivelse og fiber som finnes i kornprodukter. Komplekse karbohydrater fordøyes langsommere enn enkle karbohydrater, noe som fører til en gradvis økning i blodsukkernivået