Kalorier i Aprikos

AprikosKalorierProteinFettKarbohydrater
i 100 gram produkt461.40.49
i 10 gram produkt4.60.100.9
i 25 gram produkt11.50.40.12.3
i 50 gram produkt230.70.24.5
i 250 gram produkt1153.5122.5
i 1 kilo produkt46014490
Aprikos er en deilig frukt som har blitt dyrket i tusenvis av år. Den har en myk, søt smak og en saftig tekstur som gjør den perfekt for å spise alene eller å bruke i matlaging. Aprikoser er rike på næringsstoffer som vitamin A og C, fiber og antioksidanter som beskytter kroppen mot skadelige frie radikaler.

En enkel aprikos inneholder bare 46 kalorier og en liten mengde protein og fett, men er rik på karbohydrater som gir kroppen energi og fiber som holder deg mett. På grunn av den lave kalori- og høye næringsstoffinnholdet, er aprikoser en flott snack for vekttap.

I tillegg til å spises fersk, kan aprikoser også brukes i matlaging for å gi en søt smak og en frisk farge til retter. De kan brukes i alt fra desserter og kaker til salater og hovedretter. I tillegg kan aprikosene tørkes for å lage sunne og smakfulle snacks som kan nytes hele året.

Oppsummert er aprikoser en deilig og sunn frukt som tilfører kroppen mange næringsstoffer. De er også allsidige og kan brukes til en rekke forskjellige retter og snacks. Legg dem til på handlelisten din og nyt!
Næringsinnhold - produkter fra A til Z
Næringsinnhold - andre produkter

Kalorier

Kalorier, som egentlig kalles kilokalorier (kcal), tilføres kroppen med mat og er helt nødvendige for å opprettholde vitale funksjoner. Forbrenning av kalorier er en kontinuerlig prosess som skjer ikke bare under trening, men også under gange, lesing, daglige aktiviteter og til og med mens du sover. Kalori kommer fra det latinske ordet "calor" som betyr varme.

Fett

Spiselig fett er fett som konsumeres av mennesker. De finnes i mange matvarer og er en viktig del av kostholdet. Fett etter opprinnelse deles inn i vegetabilsk (vegetabilsk) og animalsk (animalsk) fett.

Proteiner

Proteiner er byggesteinene i celle- og vevsstrukturer, er en del av kroppsvæsker, støtter blodkoagulasjonsprosessen og gir kroppen energi. Proteiner finnes i matvarer som meieriprodukter, ost, melk, nøtter, egg, kjøtt og korn.

Karbohydrater

Karbohydrater, eller sukkerarter, kan deles inn i enkle og komplekse. Eksempler på enkle karbohydrater er glukose, fruktose og galaktose. Disse sukkerene er lett fordøyelige og absorberes raskt av kroppen, noe som fører til en rask økning i blodsukkernivået. Eksempler på komplekse karbohydrater er stivelse og fiber som finnes i kornprodukter. Komplekse karbohydrater fordøyes langsommere enn enkle karbohydrater, noe som fører til en gradvis økning i blodsukkernivået