Kalorier i Zucchini

ZucchiniKalorierProteinFettKarbohydrater
i 100 gram produkt151.20.13.2
i 10 gram produkt1.50.100.3
i 25 gram produkt3.80.300.8
i 50 gram produkt7.50.60.11.6
i 250 gram produkt37.530.38
i 1 kilo produkt15012132
Zucchini, også kjent som squash, er en allsidig og sunn grønnsak som opprinnelig kommer fra Mexico. Denne cylindriske og langstrakte grønnsaken er vanligvis mørk grønn eller gul, og har et mildt og søttlig smak.

Zucchini er en sunn kilde til flere næringsstoffer, inkludert vitamin C, kostfiber og antioksidanter. Den er også svært lav på kalorier og fett, og kan være en flott ingrediens for de som ønsker å redusere inntaket av kalorier og fett i kostholdet sitt.

Zucchini har en rekke bruksområder på kjøkkenet, fra å legge til smak og tekstur i salater, til å være den perfekte ingrediensen i vegetariske retter. Grønnsaken kan også grilles, bakes, stekes, kokes eller stues, noe som gjør den til en svært allsidig ingrediens for matlaging.

Enten du er en helsebevisst forbruker eller en erfaren kokk på jakt etter nye og spennende ingredienser, kan zucchini være en flott tillegg til ditt daglige kosthold og culinære opplevelse. Nyt den på en rekke måter og utforsk de mange fordelene og smakene den har å tilby.
Næringsinnhold - produkter fra A til Z
Næringsinnhold - andre produkter

Kalorier

Kalorier, som egentlig kalles kilokalorier (kcal), tilføres kroppen med mat og er helt nødvendige for å opprettholde vitale funksjoner. Forbrenning av kalorier er en kontinuerlig prosess som skjer ikke bare under trening, men også under gange, lesing, daglige aktiviteter og til og med mens du sover. Kalori kommer fra det latinske ordet "calor" som betyr varme.

Fett

Spiselig fett er fett som konsumeres av mennesker. De finnes i mange matvarer og er en viktig del av kostholdet. Fett etter opprinnelse deles inn i vegetabilsk (vegetabilsk) og animalsk (animalsk) fett.

Proteiner

Proteiner er byggesteinene i celle- og vevsstrukturer, er en del av kroppsvæsker, støtter blodkoagulasjonsprosessen og gir kroppen energi. Proteiner finnes i matvarer som meieriprodukter, ost, melk, nøtter, egg, kjøtt og korn.

Karbohydrater

Karbohydrater, eller sukkerarter, kan deles inn i enkle og komplekse. Eksempler på enkle karbohydrater er glukose, fruktose og galaktose. Disse sukkerene er lett fordøyelige og absorberes raskt av kroppen, noe som fører til en rask økning i blodsukkernivået. Eksempler på komplekse karbohydrater er stivelse og fiber som finnes i kornprodukter. Komplekse karbohydrater fordøyes langsommere enn enkle karbohydrater, noe som fører til en gradvis økning i blodsukkernivået