Kalorier i Vannmelon

VannmelonKalorierProteinFettKarbohydrater
i 100 gram produkt350.40.18.8
i 10 gram produkt3.5000.9
i 25 gram produkt8.80.102.2
i 50 gram produkt17.50.20.14.4
i 250 gram produkt87.510.322
i 1 kilo produkt3504188
Vannmelon er en frisk og sunn frukt som er svært populær i Norge og resten av verden. Denne frukten er kjent for sitt saftige, søte og forfriskende kjøtt. Vannmelon er også en av de sunneste fruktene du kan spise, takket være sin høye næringsverdi og lave kaloriinnhold.

En av de viktigste grunnene til å spise vannmelon er dens høye vanninnhold. Vannmelon består av ca. 92% vann, og dette gjør den til en svært hydrerende frukt. I tillegg er vannmelon rik på antioksidanter som beskytter kroppen mot skadelige frie radikaler. Antioksidantene i vannmelon kan også bidra til å redusere risikoen for kreft og hjerte- og karsykdommer.

Vannmelon er også en god kilde til vitamin C og A, som styrker immunforsvaret og fremmer sunt hår og hud. Denne frukten inneholder også en rekke mineraler, som kalium, kalsium, magnesium og jern.

Et annet helsemessig fordel ved å spise vannmelon er dens antiinflammatoriske egenskaper. Frukten inneholder en betennelsesdempende forbindelse kalt lycopen, som kan bidra til å redusere betennelse i kroppen og forbedre helsen til leddene dine.

For å nyte fordelene av vannmelon kan du enten spise den som den er, eller bruke den i en rekke ulike matretter. Vannmelon passer godt i friske salater, smoothies og desserter, og kan også brukes som en erstatning for alkohol i sommercocktailer.

Uansett hvordan du velger å spise vannmelon, kan du være sikker på å få i deg en sunn og næringsrik frukt som vil gi deg en rekke helsemessige fordeler.
Næringsinnhold - produkter fra A til Z
Næringsinnhold - andre produkter

Kalorier

Kalorier, som egentlig kalles kilokalorier (kcal), tilføres kroppen med mat og er helt nødvendige for å opprettholde vitale funksjoner. Forbrenning av kalorier er en kontinuerlig prosess som skjer ikke bare under trening, men også under gange, lesing, daglige aktiviteter og til og med mens du sover. Kalori kommer fra det latinske ordet "calor" som betyr varme.

Fett

Spiselig fett er fett som konsumeres av mennesker. De finnes i mange matvarer og er en viktig del av kostholdet. Fett etter opprinnelse deles inn i vegetabilsk (vegetabilsk) og animalsk (animalsk) fett.

Proteiner

Proteiner er byggesteinene i celle- og vevsstrukturer, er en del av kroppsvæsker, støtter blodkoagulasjonsprosessen og gir kroppen energi. Proteiner finnes i matvarer som meieriprodukter, ost, melk, nøtter, egg, kjøtt og korn.

Karbohydrater

Karbohydrater, eller sukkerarter, kan deles inn i enkle og komplekse. Eksempler på enkle karbohydrater er glukose, fruktose og galaktose. Disse sukkerene er lett fordøyelige og absorberes raskt av kroppen, noe som fører til en rask økning i blodsukkernivået. Eksempler på komplekse karbohydrater er stivelse og fiber som finnes i kornprodukter. Komplekse karbohydrater fordøyes langsommere enn enkle karbohydrater, noe som fører til en gradvis økning i blodsukkernivået