Kalorier i Camembert

CamembertKalorierProteinFettKarbohydrater
i 100 gram produkt31919270
i 10 gram produkt31.91.92.70
i 25 gram produkt79.84.86.80
i 50 gram produkt159.59.513.50
i 250 gram produkt797.547.567.50
i 1 kilo produkt31901902700
Camembert er en myk fransk ost med en hvit moldoverflate. Den er kjent for sin delikate smak og karakteristiske aroma, og er en av de mest populære ostene i verden. Camembert har en distinkt smak og en kremaktig tekstur, og det er en utmerket ost å bruke som en del av et ostebrett eller i matlaging. Med bare 319 kalorier er camembert et relativt sunt alternativ blant ostene, og kan passe godt inn i et balansert kosthold. Den er også en utmerket kilde til protein og fett, noe som gjør den til et flott valg for vegetarianere og veganere som ønsker å inkludere mer protein i kostholdet sitt. Så hvis du er på jakt etter en deilig, myk ost som har en rik historie og en unik smak, bør du absolutt prøve camembert.
Næringsinnhold - produkter fra A til Z
Næringsinnhold - andre produkter

Kalorier

Kalorier, som egentlig kalles kilokalorier (kcal), tilføres kroppen med mat og er helt nødvendige for å opprettholde vitale funksjoner. Forbrenning av kalorier er en kontinuerlig prosess som skjer ikke bare under trening, men også under gange, lesing, daglige aktiviteter og til og med mens du sover. Kalori kommer fra det latinske ordet "calor" som betyr varme.

Fett

Spiselig fett er fett som konsumeres av mennesker. De finnes i mange matvarer og er en viktig del av kostholdet. Fett etter opprinnelse deles inn i vegetabilsk (vegetabilsk) og animalsk (animalsk) fett.

Proteiner

Proteiner er byggesteinene i celle- og vevsstrukturer, er en del av kroppsvæsker, støtter blodkoagulasjonsprosessen og gir kroppen energi. Proteiner finnes i matvarer som meieriprodukter, ost, melk, nøtter, egg, kjøtt og korn.

Karbohydrater

Karbohydrater, eller sukkerarter, kan deles inn i enkle og komplekse. Eksempler på enkle karbohydrater er glukose, fruktose og galaktose. Disse sukkerene er lett fordøyelige og absorberes raskt av kroppen, noe som fører til en rask økning i blodsukkernivået. Eksempler på komplekse karbohydrater er stivelse og fiber som finnes i kornprodukter. Komplekse karbohydrater fordøyes langsommere enn enkle karbohydrater, noe som fører til en gradvis økning i blodsukkernivået