Kalorier i Bringebær

BringebærKalorierProteinFettKarbohydrater
i 100 gram produkt301.20.411.8
i 10 gram produkt30.101.2
i 25 gram produkt7.50.30.13
i 50 gram produkt150.60.25.9
i 250 gram produkt753129.5
i 1 kilo produkt300124118
Bringebær, eller mer kjent som bringebær på norsk, er en søt og saftig frukt som er en utmerket kilde til vitaminer og mineraler. Den er opprinnelig fra Europa, og i dag dyrkes den over hele verden. Bringebær er en populær ingrediens i mange forskjellige matretter og desserter, samt også som en sunn og deilig snack i seg selv.

Bringebær er spesielt rik på antioksidanter som gir kroppen beskyttelse mot skadelige frie radikaler, og kan dermed forebygge en rekke helseproblemer som hjerte- og karlidelser, kreft og aldring. De er også en utmerket kilde til fiber, som kan hjelpe med fordøyelsen og god tarmhelse.

Hver 100 gram bringebær inneholder 30 kalorier, 1,2 gram protein, 0,4 gram fett og 11,8 gram karbohydrater. Det lave kaloriinnholdet gjør bringebær til en sunn og næringsrik snack som passer perfekt for de som ønsker å opprettholde en sunn livsstil og kontrollere kroppsvekten.

Bringebær kan spises rå som en sunn snack, eller brukes som en ingrediens i matlaging og baking. De kan brukes til å lage alt fra syltetøy og geleer, til frokostblandinger og smoothies. Det er også mulig å fryse bringebær, som gir deg muligheten til å nyte denne deilige frukten hele året.

Alt i alt er bringebær en utmerket kilde til viktige vitaminer og mineraler, og kan nytes på mange forskjellige måter. Så hvorfor ikke legge til denne deilige frukten til ditt daglige kosthold, og dra nytte av dens fantastiske helsefordeler?
Næringsinnhold - produkter fra A til Z
Næringsinnhold - andre produkter

Kalorier

Kalorier, som egentlig kalles kilokalorier (kcal), tilføres kroppen med mat og er helt nødvendige for å opprettholde vitale funksjoner. Forbrenning av kalorier er en kontinuerlig prosess som skjer ikke bare under trening, men også under gange, lesing, daglige aktiviteter og til og med mens du sover. Kalori kommer fra det latinske ordet "calor" som betyr varme.

Fett

Spiselig fett er fett som konsumeres av mennesker. De finnes i mange matvarer og er en viktig del av kostholdet. Fett etter opprinnelse deles inn i vegetabilsk (vegetabilsk) og animalsk (animalsk) fett.

Proteiner

Proteiner er byggesteinene i celle- og vevsstrukturer, er en del av kroppsvæsker, støtter blodkoagulasjonsprosessen og gir kroppen energi. Proteiner finnes i matvarer som meieriprodukter, ost, melk, nøtter, egg, kjøtt og korn.

Karbohydrater

Karbohydrater, eller sukkerarter, kan deles inn i enkle og komplekse. Eksempler på enkle karbohydrater er glukose, fruktose og galaktose. Disse sukkerene er lett fordøyelige og absorberes raskt av kroppen, noe som fører til en rask økning i blodsukkernivået. Eksempler på komplekse karbohydrater er stivelse og fiber som finnes i kornprodukter. Komplekse karbohydrater fordøyes langsommere enn enkle karbohydrater, noe som fører til en gradvis økning i blodsukkernivået