Kalorier i Laks

LaksKalorierProteinFettKarbohydrater
i 100 gram produkt20621.114.50
i 10 gram produkt20.62.11.50
i 25 gram produkt51.55.33.60
i 50 gram produkt10310.67.30
i 250 gram produkt51552.836.30
i 1 kilo produkt20602111450
Laks er en deilig sjømat som er rik på næringsstoffer og smaker fantastisk. Den er en sous vidé-laks med saftig kjøtt og en naturlig farge. Laksen er en høyt verdsatt fisk i Nord-Europa og blir brukt i mange forskjellige oppskrifter. Det har blitt sagt at laksen er en av de sunneste matvarene du kan spise, med høyt proteininnhold, omega-3 og vitamin D.

Med hvert 100 gram laks får du omtrent 206 kalorier, som er veldig bra for økt metabolisme og gode energinivåer. Samtidig inneholder laksen 21.1 gram protein, som bidrar til å bygge og reparere muskler i kroppen. I tillegg inneholder laks også 14.5 gram fett, som er rikt på umettet fett og bidrar til å holde hjertet sunt. Karbohydraterinnholdet er relativt lavt og det er derfor gunstig for de som ønsker å ha en lav karbohydrat diett.

Laks er kjent for sin fantastiske smak og tekstur. Det er tilberedt i mange forskjellige måter, inkludert grillet, stekt i panne, dampet eller bakt i ovnen. Laks kan også bli røkt, som gir en sterk og god smak. På grunn av sin allsidighet og gode smak, er laks en veldig populær matvare som kan brukes i mange matretter.

Alt i alt er laks en deilig og næringsrik sjømat som er en verdifull kilde til næringsstoffer og mineraler. Det er en av de beste kildene til omega-3 fettsyrer, som bidrar til å opprettholde en god helse. Med hver bit av laks, får du en smakfull opplevelse og enorme helsemessige fordeler.
Næringsinnhold - produkter fra A til Z
Næringsinnhold - andre produkter

Kalorier

Kalorier, som egentlig kalles kilokalorier (kcal), tilføres kroppen med mat og er helt nødvendige for å opprettholde vitale funksjoner. Forbrenning av kalorier er en kontinuerlig prosess som skjer ikke bare under trening, men også under gange, lesing, daglige aktiviteter og til og med mens du sover. Kalori kommer fra det latinske ordet "calor" som betyr varme.

Fett

Spiselig fett er fett som konsumeres av mennesker. De finnes i mange matvarer og er en viktig del av kostholdet. Fett etter opprinnelse deles inn i vegetabilsk (vegetabilsk) og animalsk (animalsk) fett.

Proteiner

Proteiner er byggesteinene i celle- og vevsstrukturer, er en del av kroppsvæsker, støtter blodkoagulasjonsprosessen og gir kroppen energi. Proteiner finnes i matvarer som meieriprodukter, ost, melk, nøtter, egg, kjøtt og korn.

Karbohydrater

Karbohydrater, eller sukkerarter, kan deles inn i enkle og komplekse. Eksempler på enkle karbohydrater er glukose, fruktose og galaktose. Disse sukkerene er lett fordøyelige og absorberes raskt av kroppen, noe som fører til en rask økning i blodsukkernivået. Eksempler på komplekse karbohydrater er stivelse og fiber som finnes i kornprodukter. Komplekse karbohydrater fordøyes langsommere enn enkle karbohydrater, noe som fører til en gradvis økning i blodsukkernivået