Kalorier i Løk

LøkKalorierProteinFettKarbohydrater
i 100 gram produkt311.20.37.3
i 10 gram produkt3.10.100.7
i 25 gram produkt7.80.30.11.8
i 50 gram produkt15.50.60.23.7
i 250 gram produkt77.530.818.3
i 1 kilo produkt31012373
Løk er en populær grønnsak som tilhører Allium-familien. Den kommer opprinnelig fra Sentral-Asia og har blitt brukt som mat og medisin i tusenvis av år.

Løken har en unik, skarp smak som gjør den til en viktig ingrediens i mange matretter. Den kan spises både rå og tilberedt, og brukes ofte i supper, sauser og salater. Løken inneholder også mange næringsstoffer, inkludert fiber, vitamin C, B-vitaminer og antioksidanter.

Næringsinnholdet i løk varierer avhengig av størrelse og type, men generelt sett inneholder en medium løk omtrent 44 kalorier, 1,7 gram protein, 0,1 gram fett og 10 gram karbohydrater.

I tillegg til å være næringsrik, har løken også visse helsefordeler. Forskning har vist at løk kan bidra til å senke risikoen for hjertesykdommer, redusere betennelse i kroppen og støtte immunforsvaret.

Så neste gang du legger til løk i salaten eller suppen din, kan du glede deg over smaken samtidig som du får en mengde helsefordeler!
Næringsinnhold - produkter fra A til Z
Næringsinnhold - andre produkter

Kalorier

Kalorier, som egentlig kalles kilokalorier (kcal), tilføres kroppen med mat og er helt nødvendige for å opprettholde vitale funksjoner. Forbrenning av kalorier er en kontinuerlig prosess som skjer ikke bare under trening, men også under gange, lesing, daglige aktiviteter og til og med mens du sover. Kalori kommer fra det latinske ordet "calor" som betyr varme.

Fett

Spiselig fett er fett som konsumeres av mennesker. De finnes i mange matvarer og er en viktig del av kostholdet. Fett etter opprinnelse deles inn i vegetabilsk (vegetabilsk) og animalsk (animalsk) fett.

Proteiner

Proteiner er byggesteinene i celle- og vevsstrukturer, er en del av kroppsvæsker, støtter blodkoagulasjonsprosessen og gir kroppen energi. Proteiner finnes i matvarer som meieriprodukter, ost, melk, nøtter, egg, kjøtt og korn.

Karbohydrater

Karbohydrater, eller sukkerarter, kan deles inn i enkle og komplekse. Eksempler på enkle karbohydrater er glukose, fruktose og galaktose. Disse sukkerene er lett fordøyelige og absorberes raskt av kroppen, noe som fører til en rask økning i blodsukkernivået. Eksempler på komplekse karbohydrater er stivelse og fiber som finnes i kornprodukter. Komplekse karbohydrater fordøyes langsommere enn enkle karbohydrater, noe som fører til en gradvis økning i blodsukkernivået