Kalorier i Gulrot

GulrotKalorierProteinFettKarbohydrater
i 100 gram produkt470.90.210.2
i 10 gram produkt4.70.101
i 25 gram produkt11.80.20.12.6
i 50 gram produkt23.50.50.15.1
i 250 gram produkt117.52.30.525.5
i 1 kilo produkt47092102
Gulrot, også kjent som gulrot, er en næringsrik rotgrønnsak som er en av de vanligste ingrediensene i det norske kostholdet. Denne knudrete og langstrakte grønnsaken har en sprø tekstur og en søt smak. Gulrot er rik på vitamin A og antioksidanter, noe som gjør den gunstig for synet og immunsystemet. I tillegg inneholder den fiber, kalium, folat og vitamin K, noe som bidrar til å opprettholde hjerte- og karsystemet, fordøyelseskanalen og skjelettet.

Gulrot kan spises rå eller tilberedt og brukes vanligvis i en rekke retter, inkludert supper, gryteretter og salater. Den kan også brukes som en sunn snack, og er populær i form av staver eller terninger servert med hummus eller annen dip. Gulrot har lav kalori- og fettinnhold, men er rik på karbohydrater, det vil si sukkerarter og fiber. Dette gjør den til en god kilde til naturlig energi og metthetsfølelse.

Gulrot er en enkel og allsidig grønnsak som kan forbedre helsen på mange forskjellige måter. Enten det er som en del av en balansert diett eller som en sunn snack, er gulrot en flott måte å tiltrekke seg gode næringsstoffer og få i seg viktige vitaminer og mineraler.
Næringsinnhold - produkter fra A til Z
Næringsinnhold - andre produkter

Kalorier

Kalorier, som egentlig kalles kilokalorier (kcal), tilføres kroppen med mat og er helt nødvendige for å opprettholde vitale funksjoner. Forbrenning av kalorier er en kontinuerlig prosess som skjer ikke bare under trening, men også under gange, lesing, daglige aktiviteter og til og med mens du sover. Kalori kommer fra det latinske ordet "calor" som betyr varme.

Fett

Spiselig fett er fett som konsumeres av mennesker. De finnes i mange matvarer og er en viktig del av kostholdet. Fett etter opprinnelse deles inn i vegetabilsk (vegetabilsk) og animalsk (animalsk) fett.

Proteiner

Proteiner er byggesteinene i celle- og vevsstrukturer, er en del av kroppsvæsker, støtter blodkoagulasjonsprosessen og gir kroppen energi. Proteiner finnes i matvarer som meieriprodukter, ost, melk, nøtter, egg, kjøtt og korn.

Karbohydrater

Karbohydrater, eller sukkerarter, kan deles inn i enkle og komplekse. Eksempler på enkle karbohydrater er glukose, fruktose og galaktose. Disse sukkerene er lett fordøyelige og absorberes raskt av kroppen, noe som fører til en rask økning i blodsukkernivået. Eksempler på komplekse karbohydrater er stivelse og fiber som finnes i kornprodukter. Komplekse karbohydrater fordøyes langsommere enn enkle karbohydrater, noe som fører til en gradvis økning i blodsukkernivået