Kalorier i Kokosmelk

KokosmelkKalorierProteinFettKarbohydrater
i 100 gram produkt210.80.33.8
i 10 gram produkt2.10.100.4
i 25 gram produkt5.30.20.11
i 50 gram produkt10.50.40.21.9
i 250 gram produkt52.520.89.5
i 1 kilo produkt2108338
Kokosmelk, eller kokosnøttmelk, er en populær ingrediens i mange matretter i asiatiske og tropiske land. Den er laget av kjøttet fra modne kokosnøtter som er most og blandet med vann. Resultatet er en kremaktig, hvit væske som er rik på smak og næring.

Kokosmelk er kjent for å ha en fyldig og kremaktig konsistens som gjør den ideell til å lage sauser, supper og gryteretter. Den kan også brukes i desserter og smoothies for å gi en søt, kokossmak. Kokosmelk er en god kilde til både fett og proteiner, og inneholder også karbohydrater og fiber.

Foruten å være en viktig ingrediens i matlagingen, har kokosmelk også flere helsefordeler. Den inneholder middelskjedete fettsyrer som kan øke forbrenningen og gi økt energi. Kokosmelk er også rik på laurinsyre, som kan hjelpe til med å bekjempe virus og bakterier i kroppen.

Kokosmelk kan være et godt alternativ til kumelk for personer som er laktoseintolerante eller allergiske mot melk. Den er også et godt valg for veganere og vegetarianere som trenger å få i seg nok protein og fett gjennom kostholdet sitt.

Noen ting å huske på når man bruker kokosmelk i matlagingen er å røre godt før bruk, da den kan bli skilt i konsistensen. Det er også viktig å ikke koke kokosmelk for lenge, da den kan bli bitter i smaken.

Alt i alt er kokosmelk en allsidig og smakfull ingrediens som kan gi både en god smak og en ekstra boost til helsen din.
Næringsinnhold - produkter fra A til Z
Næringsinnhold - andre produkter

Kalorier

Kalorier, som egentlig kalles kilokalorier (kcal), tilføres kroppen med mat og er helt nødvendige for å opprettholde vitale funksjoner. Forbrenning av kalorier er en kontinuerlig prosess som skjer ikke bare under trening, men også under gange, lesing, daglige aktiviteter og til og med mens du sover. Kalori kommer fra det latinske ordet "calor" som betyr varme.

Fett

Spiselig fett er fett som konsumeres av mennesker. De finnes i mange matvarer og er en viktig del av kostholdet. Fett etter opprinnelse deles inn i vegetabilsk (vegetabilsk) og animalsk (animalsk) fett.

Proteiner

Proteiner er byggesteinene i celle- og vevsstrukturer, er en del av kroppsvæsker, støtter blodkoagulasjonsprosessen og gir kroppen energi. Proteiner finnes i matvarer som meieriprodukter, ost, melk, nøtter, egg, kjøtt og korn.

Karbohydrater

Karbohydrater, eller sukkerarter, kan deles inn i enkle og komplekse. Eksempler på enkle karbohydrater er glukose, fruktose og galaktose. Disse sukkerene er lett fordøyelige og absorberes raskt av kroppen, noe som fører til en rask økning i blodsukkernivået. Eksempler på komplekse karbohydrater er stivelse og fiber som finnes i kornprodukter. Komplekse karbohydrater fordøyes langsommere enn enkle karbohydrater, noe som fører til en gradvis økning i blodsukkernivået