Kalorier i Hvete Roll

Hvete rollKalorierProteinFettKarbohydrater
i 100 gram produkt2257.30.957.9
i 10 gram produkt22.50.70.15.8
i 25 gram produkt56.31.80.214.5
i 50 gram produkt112.53.70.529
i 250 gram produkt562.518.32.3144.8
i 1 kilo produkt2250739579
"Hvete roll" er en populær brødvariant i Norge. Den er laget av hvetemel, vann, salt og gjær, og kjennetegnes av sin myke og luftige konsistens. Brødet er perfekt til frokost eller som et mellommåltid, og kan spises alene eller fylles med pålegg som ost, skinke eller syltetøy.
Kaloriinnholdet i en "hvete roll" er moderat med 225 kalorier, og for de som er opptatt av kosthold, er det også verdt å merke seg den moderate mengden fett (0,9 g) og det relativt høye innholdet av karbohydrater (57,9 g). Proteinet i brødet er også en positiv faktor med 7,3 g per porsjon. "Hvete roll" er derfor en sunn og velsmakende del av den norske kostholdskulturen."
Næringsinnhold - produkter fra A til Z
Næringsinnhold - andre produkter

Kalorier

Kalorier, som egentlig kalles kilokalorier (kcal), tilføres kroppen med mat og er helt nødvendige for å opprettholde vitale funksjoner. Forbrenning av kalorier er en kontinuerlig prosess som skjer ikke bare under trening, men også under gange, lesing, daglige aktiviteter og til og med mens du sover. Kalori kommer fra det latinske ordet "calor" som betyr varme.

Fett

Spiselig fett er fett som konsumeres av mennesker. De finnes i mange matvarer og er en viktig del av kostholdet. Fett etter opprinnelse deles inn i vegetabilsk (vegetabilsk) og animalsk (animalsk) fett.

Proteiner

Proteiner er byggesteinene i celle- og vevsstrukturer, er en del av kroppsvæsker, støtter blodkoagulasjonsprosessen og gir kroppen energi. Proteiner finnes i matvarer som meieriprodukter, ost, melk, nøtter, egg, kjøtt og korn.

Karbohydrater

Karbohydrater, eller sukkerarter, kan deles inn i enkle og komplekse. Eksempler på enkle karbohydrater er glukose, fruktose og galaktose. Disse sukkerene er lett fordøyelige og absorberes raskt av kroppen, noe som fører til en rask økning i blodsukkernivået. Eksempler på komplekse karbohydrater er stivelse og fiber som finnes i kornprodukter. Komplekse karbohydrater fordøyes langsommere enn enkle karbohydrater, noe som fører til en gradvis økning i blodsukkernivået