Kalorier i Asparges

AspargesKalorierProteinFettKarbohydrater
i 100 gram produkt181.90.23.7
i 10 gram produkt1.80.200.4
i 25 gram produkt4.50.50.10.9
i 50 gram produkt910.11.9
i 250 gram produkt454.80.59.3
i 1 kilo produkt18019237
"Asparges" er en deilig og sunn grønnsak som kommer fra liljefamilien. Den har en unik og delikat smak med en subtil sødme som vil ta pusten fra deg. "Asparges" er også en veldig næringsrik grønnsak som inneholder lite kalorier, men rik på vitaminer som vitamin A, vitamin C, vitamin E, vitamin K og folat. I tillegg er den full av mineraler som kalium, fosfor, jern og kalsium.

"Asparges" har en delikat tekstur som er sprø og samtidig myk. Den har en unik form som gjør at den kan brukes på mange ulike måter i matlagingen, til eksempel i supper, risottoer, omeletter og salater. Det er veldig enkelt å tilberede "asparges", alt du trenger å gjøre er å skylle dem godt og kutte av den nederste delen av stilkene. Deretter kan du koke, grille eller steke dem etter eget ønske.

"Asparges" er også en super kilde til antioksidanter som hjelper til med å beskytte kroppen mot frie radikaler som kan føre til celleskader og aldring. Det høye innholdet av fiber i "asparges" øker også fordøyelsen, styrker immunforsvaret og kan bidra til å senke kolesterolnivået i blodet.

Så hvis du ønsker å lokke smaksløkene og gi kroppen din en sunn boost av næringsstoffer, må du prøve "asparges" i dag! Med sitt unike utseende, deilige smak og fantastiske helsefordeler, kan du ikke gå galt med denne grønnsaken på tallerkenen."
Næringsinnhold - produkter fra A til Z
Næringsinnhold - andre produkter

Kalorier

Kalorier, som egentlig kalles kilokalorier (kcal), tilføres kroppen med mat og er helt nødvendige for å opprettholde vitale funksjoner. Forbrenning av kalorier er en kontinuerlig prosess som skjer ikke bare under trening, men også under gange, lesing, daglige aktiviteter og til og med mens du sover. Kalori kommer fra det latinske ordet "calor" som betyr varme.

Fett

Spiselig fett er fett som konsumeres av mennesker. De finnes i mange matvarer og er en viktig del av kostholdet. Fett etter opprinnelse deles inn i vegetabilsk (vegetabilsk) og animalsk (animalsk) fett.

Proteiner

Proteiner er byggesteinene i celle- og vevsstrukturer, er en del av kroppsvæsker, støtter blodkoagulasjonsprosessen og gir kroppen energi. Proteiner finnes i matvarer som meieriprodukter, ost, melk, nøtter, egg, kjøtt og korn.

Karbohydrater

Karbohydrater, eller sukkerarter, kan deles inn i enkle og komplekse. Eksempler på enkle karbohydrater er glukose, fruktose og galaktose. Disse sukkerene er lett fordøyelige og absorberes raskt av kroppen, noe som fører til en rask økning i blodsukkernivået. Eksempler på komplekse karbohydrater er stivelse og fiber som finnes i kornprodukter. Komplekse karbohydrater fordøyes langsommere enn enkle karbohydrater, noe som fører til en gradvis økning i blodsukkernivået