Kalorier i Hasselnøtter

HasselnøtterKalorierProteinFettKarbohydrater
i 100 gram produkt64014.46314.9
i 10 gram produkt641.46.31.5
i 25 gram produkt1603.615.83.7
i 50 gram produkt3207.231.57.5
i 250 gram produkt160036157.537.3
i 1 kilo produkt6400144630149
Hasselnøtter er en nøtteaktig bit av naturen som er kjent for sin rike og velsmakende smak, så vel som sine positive helsefordeler. Disse nøttene er en rik kilde til fiber, proteiner, vitaminer og mineraler som kan hjelpe til med å holde kroppen din frisk og godt næret. Med sin karakteristiske smak og konsistens, er hasselnøtter en favoritt ingrediens i en rekke oppskrifter, fra desserter og snackblandinger til salater og hovedretter.

Når det gjelder ernæringsmessige fordeler, er hasselnøtter spesielt rike på sunt fett, inkludert enumettet og flerumettet fett, som er bra for hjertet og kan bidra til å regulere kolesterolnivåene. Samtidig er de også en god kilde til protein, som hjelper til med å bygge og reparere muskelvev og støtter vekst og utvikling.

I tillegg er hasselnøtter en kilde til viktige vitaminer og mineraler, spesielt vitamin E og magnesium. Disse næringsstoffene kan bidra til å styrke immunforsvaret, forbedre kognitiv funksjon og støtte hjertehelsen.

Hasselnøtter er også et godt alternativ for dem som ønsker å redusere inntaket av raffinerte karbohydrater og sukkerarter. Disse nøttene har en lav glykemisk indeks og kan hjelpe til med å opprettholde stabile blodsukkernivåer.

Alt i alt, hasselnøtter er en næringsrik og velsmakende matkilde som kan gjøre et flott tillegg til ethvert kosthold. Med sine mange helsefordeler og allsidige bruksmuligheter, er det ikke rart at disse nøttene er en favoritt blant både matelskere og helsebevisste individer.
Næringsinnhold - produkter fra A til Z
Næringsinnhold - andre produkter

Kalorier

Kalorier, som egentlig kalles kilokalorier (kcal), tilføres kroppen med mat og er helt nødvendige for å opprettholde vitale funksjoner. Forbrenning av kalorier er en kontinuerlig prosess som skjer ikke bare under trening, men også under gange, lesing, daglige aktiviteter og til og med mens du sover. Kalori kommer fra det latinske ordet "calor" som betyr varme.

Fett

Spiselig fett er fett som konsumeres av mennesker. De finnes i mange matvarer og er en viktig del av kostholdet. Fett etter opprinnelse deles inn i vegetabilsk (vegetabilsk) og animalsk (animalsk) fett.

Proteiner

Proteiner er byggesteinene i celle- og vevsstrukturer, er en del av kroppsvæsker, støtter blodkoagulasjonsprosessen og gir kroppen energi. Proteiner finnes i matvarer som meieriprodukter, ost, melk, nøtter, egg, kjøtt og korn.

Karbohydrater

Karbohydrater, eller sukkerarter, kan deles inn i enkle og komplekse. Eksempler på enkle karbohydrater er glukose, fruktose og galaktose. Disse sukkerene er lett fordøyelige og absorberes raskt av kroppen, noe som fører til en rask økning i blodsukkernivået. Eksempler på komplekse karbohydrater er stivelse og fiber som finnes i kornprodukter. Komplekse karbohydrater fordøyes langsommere enn enkle karbohydrater, noe som fører til en gradvis økning i blodsukkernivået