Kalorier i Hvitløk

HvitløkKalorierProteinFettKarbohydrater
i 100 gram produkt1466.40.532.6
i 10 gram produkt14.60.60.13.3
i 25 gram produkt36.51.60.18.2
i 50 gram produkt733.20.316.3
i 250 gram produkt365161.381.5
i 1 kilo produkt1460645326
Hvitløk er en aromatisk og næringsrik plante som tilhører slekten Allium. Denne planten har blitt brukt i matlaging og medisinske formål i århundrer. Hvitløk har en karakteristisk smak og aroma som gjør den til et populært krydder i mange matretter.

Hvitløk er rik på næringsstoffer som kalium, jern og vitamin C. Den inneholder også svovelholdige forbindelser som kan gi helsefordeler, inkludert antibakterielle og antifungale egenskaper. Hvitløk kan ha positive effekter på kolesterolnivået, hjerte- og karsystemet og blodtrykket.

Hvitløk kan spises rå eller tilberedt. Når den spises rå, kan den være litt skarp og sterk i smaken, mens når den tilberedes, blir smaken mildere. Hvitløk brukes i mange matretter, inkludert sauser, supper, gryteretter og marinader.

En porsjon hvitløk på 100 gram inneholder omtrent 146 kalorier, 6,4 gram protein, 0,5 gram fett og 32,6 gram karbohydrater. Det er viktig å merke seg at serveringsstørrelsen kan variere avhengig av hvordan hvitløken brukes.

I tillegg til å være et velsmakende krydder, kan hvitløk ha helbredende egenskaper og helsefordeler som gjør at det kan være en sunn og nærende ingrediens i et balansert kosthold.
Næringsinnhold - produkter fra A til Z
Næringsinnhold - andre produkter

Kalorier

Kalorier, som egentlig kalles kilokalorier (kcal), tilføres kroppen med mat og er helt nødvendige for å opprettholde vitale funksjoner. Forbrenning av kalorier er en kontinuerlig prosess som skjer ikke bare under trening, men også under gange, lesing, daglige aktiviteter og til og med mens du sover. Kalori kommer fra det latinske ordet "calor" som betyr varme.

Fett

Spiselig fett er fett som konsumeres av mennesker. De finnes i mange matvarer og er en viktig del av kostholdet. Fett etter opprinnelse deles inn i vegetabilsk (vegetabilsk) og animalsk (animalsk) fett.

Proteiner

Proteiner er byggesteinene i celle- og vevsstrukturer, er en del av kroppsvæsker, støtter blodkoagulasjonsprosessen og gir kroppen energi. Proteiner finnes i matvarer som meieriprodukter, ost, melk, nøtter, egg, kjøtt og korn.

Karbohydrater

Karbohydrater, eller sukkerarter, kan deles inn i enkle og komplekse. Eksempler på enkle karbohydrater er glukose, fruktose og galaktose. Disse sukkerene er lett fordøyelige og absorberes raskt av kroppen, noe som fører til en rask økning i blodsukkernivået. Eksempler på komplekse karbohydrater er stivelse og fiber som finnes i kornprodukter. Komplekse karbohydrater fordøyes langsommere enn enkle karbohydrater, noe som fører til en gradvis økning i blodsukkernivået