Kalorier i Melkesjokolade

MelkesjokoladeKalorierProteinFettKarbohydrater
i 100 gram produkt5499.832.854.7
i 10 gram produkt54.913.35.5
i 25 gram produkt137.32.58.213.7
i 50 gram produkt274.54.916.427.4
i 250 gram produkt1372.524.582136.8
i 1 kilo produkt549098328547
Melkesjokolade er en populær sjokoladevariant i Norge. Den er fremstilt av melk og kakao, og har en unik smak som skiller seg fra andre sjokolader. Det høye innholdet av fett og karbohydrater gjør den til en god kilde til energi, men den har også et relativt høyt kaloriinnhold. Melkesjokolade egner seg godt som et lite, søtt mellommåltid eller som en snacks når man trenger litt ekstra energi i løpet av dagen. Den kan også brukes som en ingrediens i bakverk og desserter, eller som en topping på varme drikker som kaffe og kakao. Med sitt karakteristiske utseende, høye næringsinnhold og gode smak er melkesjokolade en fast favoritt blant nordmennene.
Næringsinnhold - produkter fra A til Z
Næringsinnhold - andre produkter

Kalorier

Kalorier, som egentlig kalles kilokalorier (kcal), tilføres kroppen med mat og er helt nødvendige for å opprettholde vitale funksjoner. Forbrenning av kalorier er en kontinuerlig prosess som skjer ikke bare under trening, men også under gange, lesing, daglige aktiviteter og til og med mens du sover. Kalori kommer fra det latinske ordet "calor" som betyr varme.

Fett

Spiselig fett er fett som konsumeres av mennesker. De finnes i mange matvarer og er en viktig del av kostholdet. Fett etter opprinnelse deles inn i vegetabilsk (vegetabilsk) og animalsk (animalsk) fett.

Proteiner

Proteiner er byggesteinene i celle- og vevsstrukturer, er en del av kroppsvæsker, støtter blodkoagulasjonsprosessen og gir kroppen energi. Proteiner finnes i matvarer som meieriprodukter, ost, melk, nøtter, egg, kjøtt og korn.

Karbohydrater

Karbohydrater, eller sukkerarter, kan deles inn i enkle og komplekse. Eksempler på enkle karbohydrater er glukose, fruktose og galaktose. Disse sukkerene er lett fordøyelige og absorberes raskt av kroppen, noe som fører til en rask økning i blodsukkernivået. Eksempler på komplekse karbohydrater er stivelse og fiber som finnes i kornprodukter. Komplekse karbohydrater fordøyes langsommere enn enkle karbohydrater, noe som fører til en gradvis økning i blodsukkernivået