Kalorier i Kefir

KefirKalorierProteinFettKarbohydrater
i 100 gram produkt263.303.1
i 10 gram produkt2.60.300.3
i 25 gram produkt6.50.800.8
i 50 gram produkt131.701.6
i 250 gram produkt658.307.8
i 1 kilo produkt26033031
Kefir er en syrlig melkedrikk som har sitt opphav fra Kaukasusfjellene. Den blir laget ved hjelp av kefirkorn som består av melkesyrebakterier og gjær. Kefir er rik på proteiner og kalsium og er derfor et populært alternativ til vanlig melk. Den er også lav på fett og karbohydrater, noe som gjør den til et godt valg for de som ønsker å gå ned i vekt eller opprettholde en sunn livsstil. Kefir kan være en god kilde til probiotika, som er gunstige bakterier som bidrar til en sunn bakterieflora i tarmen. Dette kan ha en positiv innvirkning på fordøyelsen og immunforsvaret. Kefir kan smakes til med ulike smakstilsetninger, som frukt eller vanilje. Den kan også brukes i smoothies og matretter som en sunn og næringsrik ingrediens.
Næringsinnhold - produkter fra A til Z
Næringsinnhold - andre produkter

Kalorier

Kalorier, som egentlig kalles kilokalorier (kcal), tilføres kroppen med mat og er helt nødvendige for å opprettholde vitale funksjoner. Forbrenning av kalorier er en kontinuerlig prosess som skjer ikke bare under trening, men også under gange, lesing, daglige aktiviteter og til og med mens du sover. Kalori kommer fra det latinske ordet "calor" som betyr varme.

Fett

Spiselig fett er fett som konsumeres av mennesker. De finnes i mange matvarer og er en viktig del av kostholdet. Fett etter opprinnelse deles inn i vegetabilsk (vegetabilsk) og animalsk (animalsk) fett.

Proteiner

Proteiner er byggesteinene i celle- og vevsstrukturer, er en del av kroppsvæsker, støtter blodkoagulasjonsprosessen og gir kroppen energi. Proteiner finnes i matvarer som meieriprodukter, ost, melk, nøtter, egg, kjøtt og korn.

Karbohydrater

Karbohydrater, eller sukkerarter, kan deles inn i enkle og komplekse. Eksempler på enkle karbohydrater er glukose, fruktose og galaktose. Disse sukkerene er lett fordøyelige og absorberes raskt av kroppen, noe som fører til en rask økning i blodsukkernivået. Eksempler på komplekse karbohydrater er stivelse og fiber som finnes i kornprodukter. Komplekse karbohydrater fordøyes langsommere enn enkle karbohydrater, noe som fører til en gradvis økning i blodsukkernivået