Kalorier i Valnøtter

ValnøtterKalorierProteinFettKarbohydrater
i 100 gram produkt6451660.318
i 10 gram produkt64.51.661.8
i 25 gram produkt161.3415.14.5
i 50 gram produkt322.5830.29
i 250 gram produkt1612.540150.845
i 1 kilo produkt6450160603180
Valnøtter er en populær nøttetype som kommer fra valnøttreet, som hører til familien Juglandaceae. De er kjent for å være rike på næringsstoffer og helsefordeler. Valnøtter har en bitter smak og en hard, skallaktig overflate som må fjernes før man spiser dem. Inni er de myke og smøraktige på konsistens.

Valnøtter er en god kilde til energi, og gir både karbohydrater, proteiner og fett. De er spesielt rike på umettet fett, som kan hjelpe til med å senke kolesterolnivåene i blodet og redusere risikoen for hjerte- og karsykdommer. Valnøtter er også rike på antioksidanter, som kan bidra til å beskytte kroppen mot skadelige stoffer.

Valnøtter er også rike på vitaminer og mineraler, som vitamin E, magnesium og jern. Dette gjør dem til en næringsrik kilde til essensielle næringsstoffer som kroppen trenger for å fungere optimalt. De kan også bidra til å styrke immunforsvaret, og kan ha en positiv effekt på hjernefunksjonen.

Valnøtter kan spises rå eller tilberedt, og kan brukes på en rekke forskjellige måter. De kan legges til salater, bakst eller brukes som en crunchy topping på yoghurt eller havregrøt. Valnøtter er også et populært valg som snacks, og kan nytes alene eller sammen med andre nøtter og tørket frukt.

Alt i alt er valnøtter en sunn og næringsrik tillegg til et balansert kosthold, og kan bidra til å forbedre helsen på mange forskjellige måter.
Næringsinnhold - produkter fra A til Z
Næringsinnhold - andre produkter

Kalorier

Kalorier, som egentlig kalles kilokalorier (kcal), tilføres kroppen med mat og er helt nødvendige for å opprettholde vitale funksjoner. Forbrenning av kalorier er en kontinuerlig prosess som skjer ikke bare under trening, men også under gange, lesing, daglige aktiviteter og til og med mens du sover. Kalori kommer fra det latinske ordet "calor" som betyr varme.

Fett

Spiselig fett er fett som konsumeres av mennesker. De finnes i mange matvarer og er en viktig del av kostholdet. Fett etter opprinnelse deles inn i vegetabilsk (vegetabilsk) og animalsk (animalsk) fett.

Proteiner

Proteiner er byggesteinene i celle- og vevsstrukturer, er en del av kroppsvæsker, støtter blodkoagulasjonsprosessen og gir kroppen energi. Proteiner finnes i matvarer som meieriprodukter, ost, melk, nøtter, egg, kjøtt og korn.

Karbohydrater

Karbohydrater, eller sukkerarter, kan deles inn i enkle og komplekse. Eksempler på enkle karbohydrater er glukose, fruktose og galaktose. Disse sukkerene er lett fordøyelige og absorberes raskt av kroppen, noe som fører til en rask økning i blodsukkernivået. Eksempler på komplekse karbohydrater er stivelse og fiber som finnes i kornprodukter. Komplekse karbohydrater fordøyes langsommere enn enkle karbohydrater, noe som fører til en gradvis økning i blodsukkernivået