Kalorier i Mais Gryn

Mais grynKalorierProteinFettKarbohydrater
i 100 gram produkt3667.72.778.2
i 10 gram produkt36.60.80.37.8
i 25 gram produkt91.51.90.719.6
i 50 gram produkt1833.91.439.1
i 250 gram produkt91519.36.8195.5
i 1 kilo produkt36607727782
Mais gryn er en av de mest populære kornsortene i Norge. Den er produsert av mais og har en mild og søt smak. Mais gryn er en utmerket kilde til fiber og karbohydrater, og gir en god energikilde for kroppen. Den har også en moderat mengde protein og fett, og er derfor egnet for de som ønsker å opprettholde et balansert kosthold. Mais gryn kan brukes til å lage en rekke forskjellige retter, som frokostblandinger, suppe, salater og wraps. Den kan også være et godt alternativ for de som ønsker å redusere inntaket av glutenholdig mat, da mais gryn er glutenfri. Med sin deilige smak og allsidige anvendelighet, er mais gryn et godt valg for matelskere som ønsker å spise sunt og variationsrikt.
Næringsinnhold - produkter fra A til Z
Næringsinnhold - andre produkter

Kalorier

Kalorier, som egentlig kalles kilokalorier (kcal), tilføres kroppen med mat og er helt nødvendige for å opprettholde vitale funksjoner. Forbrenning av kalorier er en kontinuerlig prosess som skjer ikke bare under trening, men også under gange, lesing, daglige aktiviteter og til og med mens du sover. Kalori kommer fra det latinske ordet "calor" som betyr varme.

Fett

Spiselig fett er fett som konsumeres av mennesker. De finnes i mange matvarer og er en viktig del av kostholdet. Fett etter opprinnelse deles inn i vegetabilsk (vegetabilsk) og animalsk (animalsk) fett.

Proteiner

Proteiner er byggesteinene i celle- og vevsstrukturer, er en del av kroppsvæsker, støtter blodkoagulasjonsprosessen og gir kroppen energi. Proteiner finnes i matvarer som meieriprodukter, ost, melk, nøtter, egg, kjøtt og korn.

Karbohydrater

Karbohydrater, eller sukkerarter, kan deles inn i enkle og komplekse. Eksempler på enkle karbohydrater er glukose, fruktose og galaktose. Disse sukkerene er lett fordøyelige og absorberes raskt av kroppen, noe som fører til en rask økning i blodsukkernivået. Eksempler på komplekse karbohydrater er stivelse og fiber som finnes i kornprodukter. Komplekse karbohydrater fordøyes langsommere enn enkle karbohydrater, noe som fører til en gradvis økning i blodsukkernivået